Μαγειρέματα! (Κέικ κακάο με βραστό νερό)

by - Απριλίου 01, 2020

Αγαπημένοι μου φίλοι και αναγνώστες καλησπέρα σας!
Οι μέρες καραντίνας περνάνε, για κάποιους εύκολα, για κάποιους δύσκολα. Εγώ δεν δυσκολεύομαι ιδιαίτερα, καθότι έτσι και αλλιώς σπιτόγατος. Μπόρα είναι θα περάσει, δεν θα βρέχει για πάντα, οπότε υπομονή.
Θα σας γλυκάνω σήμερα. Θα σας παρουσιάσω ένα καταπληκτικό κέικ κακάο με βραστό νερό. Πανεύκολο και νοστιμότατο. Τα υλικά είναι πολύ απλά και ίσως τα έχετε ήδη στην κουζίνα.


1 ποτήρι βραστό νερό
4 αβγά
1/2 βιτάμ και 1/2 ποτήρι λάδι ή 1 ποτήρι λάδι
1 1/2 ποτήρι φαρίνα
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
7 κουτ. σούπας κακάο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το βραστό νερό, την ζάχαρη, το κακάο, το βιτάμ και το λάδι. Εδώ να πω πως μπορείτε να αφαιρέσετε το βιτάμ και να χρησιμοποιήσετε μόνο λάδι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη. 



Έχουμε στην ουσία ένα σιρόπι κακάο.
Από αυτό το μείγμα κρατάμε ένα ποτήρι στην άκρη.


Έπειτα προσθέτουμε τα αβγά, την φαρίνα και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.



Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα μας.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστό, μέσα στην φόρμα, το περιχύνουμε με το αρχικό μείγμα που είχαμε φυλάξει. 
Ένα πολύ σημαντικό βήμα που αν το παραλείψετε δεν θα μπορέσετε να ξεφορμάρετε είναι το εξής:
Πριν περιχύσουμε το κέικ με το μείγμα του κακάο, το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και το ξαναβάζουμε στην φόρμα. Έπειτα το σιροπιάζουμε. Πολύ σημαντικό βήμα. Αν δεν το κάνετε, το κέικ θα κολλήσει στην φόρμα και δεν θα μπορέσετε να το ξεφορμάρετε.


Αφήνουμε το κέικ για αρκετή ώρα να ρουφήξει όλο το σιρόπι.


Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε.



Καλή σας όρεξη!
Να περνάτε και να ζείτε όμορφα!



You May Also Like

5 ματιές

  1. Μαρία μου το κέικ σου μας γλύκανε έστω και από μακρυά τον ουρανίσκο μας ..ωραίο και εύκολο φαίνεται..
    Σίγουρα θα περάσει και αυτό και ίσως μας κανει καλύτερους ανθρώπους..μακάρι κορίτσι μου ..
    Να είσαι καλά και να προσέχεις..😊φιλιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμμ θα δοκιμαστει σιγουρα η συνταγή!!! μιας και ψάχνουμε τρόπους να γλυκάνουμε τον πόνοπ μας!
    καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωωωω την κρατώ τη συνταγή! Φαίνεται υπέροχο και εύκολο. Χαίρομαι που είσαι σπιτόγατος, όλα καλά θα πάνε. Φιλάκια στην Ελενίτσα σου. Τι κάνει; Μεγάλωσε σίγουρα έτσι;
    Καλό βράδυ Μαιρούλα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο φαίνεται. Θα το δοκιμάσω σίγουρα.
    Αφού το βγάζουμε στην πιατέλα, γιατί το ξαναβαζουμε;
    Δεν κάνει να ρίξουμε το σιρόπι όσο είναι το κέικ στην πιατέλα;
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά διαδικτυακά και ακίνδυνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σιρόπι είναι παχύρρευστο και δεν θα μπορέσει να απορροφηθεί. Θα μείνει γύρω γύρω. Το έχω κάνει και δεν το απορρόφησε όλο.
      Φιλάκια!

      Διαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ