Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗ

Μια τριανταφυλλιά στο κέντρο της πόλης,
παλεύει με τον χειμώνα.


Ο κορμός στης φαίνεται ισχνός και το πράσινο των φύλλων της μάχεται με το καφέ.


Για μεγάλο διάστημα έλεγα πως μας άφησε χρόνους,
πως οι κρύες νύχτες έκαψαν την ζωή της.


Και τις τελευταίες μέρες βλέπω μπουμπούκια, 
να σκάνε κόντρα στους ανθρώπους που επιμένουν να μην ανθίζουν.


Και τα άνθη της, άλλα άψογα και πανέμορφα,


άλλα όμως διεκδικούν την ομορφιά και την αποκτούν με άλλους τρόπους.


Ακόμα και η φθορά κάποιες φορές εντυπωσιάζει. 


Έτσι λοιπόν ευωδιάζει τους δρόμους της πόλης,
δίνει την χειμωνιάτικη μάχη της
και συνεχίζει και αυτόν τον χειμώνα να ζει,
παρά τις δυσοίωνες ενδείξεις.

Να ζείτε και να περνάτε όμορφα.






❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️




Με αυτή την ανάρτηση συμμετέχω στα Χειμωνιάτικα αποτυπώματα - Ένα κείμενο για το χειμώνα της Αριστέας μας.




8 σχόλια:

  1. Πόσο αισιόδοξη ανάρτηση!
    Κόντρα στους χειμώνες της ζωής μας εμείς θα συνεχίζουμε να ανθίζουμε!
    Τα φιλιά μου, Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαράκι μου ακόμα και στην πιο μεγάλη παγωνιά, η ομορφιά θα βρει τρόπο να δείξει την αντοχή της στα δύσκολα!
    Όπως η τριανταφυλλιά σου, που ακόμα και τις τελευταίες της μέρες πριν να μαραθεί τελείως, σου δίνει την όμορφη λευκότητα της!
    Μου άρεσε πολύ η συμμετοχή σου στο χειμωνιάτικο δρώμενο της Αριστέας μας!
    Να περνάς όμορφα με ότι κάνεις . Την αγάπη μου φιλιαααα🧡!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμβολική και υπέροχα υπαινικτική η "χειμωνιάτικη μάχη" σου, Μαράκι. Φωτογραφίες και κείμενο, υφαίνουν την επιβίωση της τριανταφυλλιάς για ν' ανθίσει στο τέλος η ελπίδα...
    Τέλειο! Σαν τις αποχρώσεις του ρόδου που τόσο πιστά αποτύπωσες με το φακό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία η επιμονή της τριανταφυλλιάς που δεν την πτοούν παγωνιές και χιόνια (αν έλθουν!) Και οι φωτογραφίες πανέμορφες
    Καλή σου εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ωραία αύρα μας αφήνει η συμμετοχή σου Μαρία μου! Να συνεχίζουν έτσι και οι ψυχές μας να ανθίζουν, κόντρα στην βαρυχειμωνιά της εποχής μας.
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η τριανταφυλλιά είναι το αγαπημένο μου λουλούδι με μεγάλο συναισθηματικό δέσιμο μαζί της. Ξέρω ότι τα λευκά τριαντάφυλλα μπορεί να μην εντυπωσιάζουν οπτικά αλλά ως άρωμα είναι εξαιρετικά.
    Εδώ τη χαίρομαι να δίνει τη μάχη της καταχείμωνο, Μαρία μου και μας δίνει τα δικά της μηνύματα.
    Το κρατάμε το μήνυμα, καλή μου φίλη.
    Καλή βδομάδα να έχεις με πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι γνωστή η ευαισθησία σου για τα λουλούδια Μαρία μου! Τι πιο όμορφο από το να μεταφέρεις τις σκέψεις σου με βλέμμα καθαρό και αμέριστη τρυφερότητα, αποτυπώματα της καθημερινότητας.
    Καλή εβδομάδα Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ αισιόδοξη ανάρτηση και πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου, Μαρία μου! Μου έφτιαξες τη διάθεση. Και, παρ'όλο το μικρό της μέγεθος η ανάρτησή σου το περνάει ξεκάθαρα το μήνυμα της μαχητικότητας κόντρα στις αντιξοότητες της εποχής μας.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται.
Το παρόν Blog, δεν χρησιμοποιεί ΑΙ (τεχνητή νοημοσύνη) για την συγγραφή και δημιουργία των αναρτήσεων! Οι αναρτήσεις απαρτίζονται από σκέψεις, συναισθήματα και απόψεις μου! Συνδεόμαστε διαδικτυακά, αλλά επιμένουμε να γράφουμε ανθρώπινα!!
Ευχαριστώ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι φωτογραφίες και τα κείμενα που τις συνοδεύουν και το συνολικό περιεχόμενο του παρόντος ιστοτόπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία και προστατεύονται από τον Ν. 2121/1993. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, παραποίηση, αλλοίωση, εκμετάλλευση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του συνολικού περιεχομένου (φωτογραφίες ή/και τμήματα αυτών, κείμενα) χωρίς τη συναίνεσή μου και την έγγραφη άδειά μου. Φωτογραφίες που δεν φέρουν το όνομά μου είναι από το www.pixabay.com και το www.pexels.com και είναι χωρίς πνευματικά δικαιώματα.