Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018

Μαγειρέματα! (Σπιτικοί κύβοι λαχανικών)

Αγαπημένοι μου φίλοι και αναγνώστες καλημέρα σας. Συνήθως όταν μαγειρεύω χρησιμοποιώ για επιπλέον γεύση κύβους λαχανικών. Στα ριζότο, στα μακαρόνια, στις σούπες, ακόμα και στα ψητά και κυρίως στις σάλτσες που θεωρώ πως δένουν πιο καλά με την προσθήκη κύβων. 

Αυτό που με προβλημάτιζε τον τελευταίο καιρό είναι τα συντηρητικά που περιέχουν όλοι αυτοί κύβοι του εμπορίου. Και μάλιστα σκεπτόμενη πως σε λίγο καιρό η μικρή μου θα τρώει και από τα δικά μας φαγητά, με ώθησε περισσότερο στο να αναζητήσω πιο αγνές μεθόδους.

Όποτε σκέφτηκα να φτιάξω σπιτικούς κύβους. Έψαξα λοιπόν στο ίντερνετ και κάνοντας έναν συνδυασμό από όλα όσα διάβασα, κατέληξα στην παρακάτω συνταγή.

Θα χρειαστούμε:

100 gr μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό, σέλινο, δάφνη ή ότι άλλο σας αρέσει)  
400 gr λαχανικά (καρότα, κρεμμύδι, πράσο, πιπεριά, κολοκύθι ή ότι άλλο σας αρέσει)
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό.


Προσθέτουμε μια κουταλιά αλάτι και τα βράζουμε.


Μόλις βράσουν καλά και σωθεί όλο το νερό, αφαιρούμε την δάφνη και τα περνάμε από το μπλέντερ πολύ καλά.


Προσθέτουμε στο μείγμα τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και πιπέρι και το τοποθετούμε σε παγοθήκες.
Αφού παγώσουν τους ξεφορμάρουμε και τους διατηρούμε στην κατάψυξη σε ειδική σακούλα.


Τουσ χρησιμοποιούμε απευθείας, χωρίς ξεπάγωμα.


Προσέχουμε πάντα την ποσότητα του αλατιού που θα προσθέσουμε στα φαγητά μας.
Οι κύβοι έχουν αρκετό και ενδεχομένως να μην χρειάζεται να προσθέσουμε καθόλου.

Δεν ήταν δύσκολο.
Καλά μαγειρέματα.

1 σχόλιο:

  1. Δεν το σκέφτηκα ποτέ .
    Μπράβο Μαρία μου.
    Κι εγώ χρησιμοποιώ κύβους και τα το κάνω.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

τελευταία άρθρα