Μια όαση δροσιάς.

by - Μαΐου 08, 2017


Σε μια γωνιά του δρόμου, παίρνοντας τον δρόμο από το Πευκί της Βόρειας Εύβοιας, προς το χωριό Γερακιού, σε μια κατάφυτη και ειδυλλιακή τοποθεσία, κρυμμένος και σχεδόν προστατευμένος από ανθρώπινο μάτι βρίσκεται ένας μικρός καταρράκτης. Το να τον βρούμε είναι πανεύκολο. Δεν χρειάζεται να περπατήσουμε, δεν χρειάζεται χάρτης, μόνο την προσοχή μας για να μην τον προσπεράσουμε καθώς οδηγούμε.




Μια μικρή ταμπέλα που μπήκε πρόσφατα, θα μας βοηθήσει. Είναι περίπου 4 χλμ από το λιμάνι του Πευκιού, λίγο πριν το χωριό Γερακιού, στην αριστερή πλευρά του δρόμου. Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος, καλός και σύντομος. Σε περίπου 10 λεπτά μπορούμε να είμαστε εκεί. Η διαδρομή, όπως και σχεδόν όλες οι διαδρομές στης Βόρειας Εύβοιας, μας αποζημιώνουν με την ομορφιά τους και τα καταπράσινα τοπία.




Για τους πιο τολμηρούς η ίδια διαδρομή μπορεί να γίνει και με τα πόδια. Άλλωστε η περιοχή ενδείκνυται για τέτοιου είδους εξορμήσεις. Περπατώντας λοιπόν σε περίπου μια ώρα θα είστε εκεί. Όταν θα δούμε την βλάστηση να πυκνώνει και να αποτελείται κυρίως από πλατάνια, καλό είναι να στρέψουμε το βλέμμα μας προς τα αριστερά και θα τον δούμε χωμένο μέσα σε μια καταπράσινη κρυψώνα. Ο χώρος γύρω από τον καταρράκτη μας δίνει την ευκαιρία αναζωογόνησης, μια όαση δροσιάς και πρασίνου μας δίδεται απλόχερα και εύκολα. Ο ήχος του νερού πάντα χαλαρώνει το νου μας και η μυρωδιά της υγρασίας καθώς και το βρεγμένο χώμα μας αλλάζουν το σκηνικό του μυαλού μας και μας κάνουν να ξεφεύγουμε λιγάκι από την καθημερινότητα. Είναι ένα μέρος απίστευτης ομορφιάς που δύσκολα μπορεί να αποτυπωθεί απόλυτα με ένα κλικ της φωτογραφικής μηχανής.



Η επιστροφή θα μπορέσει να μας δώσει ακόμα πιο όμορφες εικόνες αν επιλέξουμε να επισκεφτούμε τον καταρράκτη λίγο πριν την δύση του ηλίου. Κατεβαίνοντας λοιπόν προς το Πευκί θα είμαστε τυχεροί να δούμε από ψηλά ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα. Ο κάθε τόπος μπορεί να μας δώσει εικόνες και να μας κάνει να νιώσουμε πολύ όμορφα πράγματα. Κάποιες φορές τα προσπερνάμε. Κάποιες τα αγνοούμε. Κάποιες δεν τα υπολογίζουμε. Ο τυχερός όμως είναι πάντα αυτός που μπορεί να δει την ομορφιά και να την εκτιμήσει. Αυτός θα είναι και ο πιο πλούσιος.


Ήταν το επόμενό μου κείμενο στο voriaevia.gr.

Να περνάτε και ζείτε όμορφα.

You May Also Like

8 ματιές

  1. Τι μέρος!! Διάβασα το άρθρο σου νωρίτερα στο site και εντυπωσιάστηκα από τις φωτογραφίες σου. Στα υπόψη αν με φέρει ο δρόμος προς τα εκεί.
    Φιλιά και ευχαριστούμε για την πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να σου δοθεί η ευκαιρία και να έρθεις στα μέρη μου!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  2. Μου έχουν πει πως είχαμε πάει (με γονείς και φίλους)διακοπές στο Πευκί.
    Δεν το θυμάμαι καθόλου!
    Σ' ευχαριστώ που με τις φωτογραφίες σου κατάλαβα που είχα πάει μικρή!!

    Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προβάλλουμε και από την πλευρά μας το αξιόλογο θέμα σου στη στήλη «ΕΜΦΑΣΗ» του blog «Ευρυτάνας ιχνηλάτης». Η συγκεκριμένη στήλη (σ.σ. είναι αυτή με το σκίτσο που αναπαριστά ένα πιτσιρίκο που μοιράζει εφημερίδες!) βρίσκεται στην κάθετη πλαϊνή μπάρα του ιστολογίου μας και η προβολή γίνεται με απευθείας παραπομπή στο δικό σου ιστότοπο. Καλή συνέχεια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ