Το πάρκο της Αγίας Ελένης.

by - Μαΐου 25, 2017


Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, πνιγμένη στα πλατάνια κοντά στις Κεφάλες της Βόρειας Εύβοιας βρίσκετε το εξωκλήσι της Αγίας Ελένης. Ένα πανέμορφο μέρος που συνδυάζει εκτός από την θρησκευτική κατάνυξη, πολλές άλλες δραστηριότητες.


Αν θέσουμε ως αφετηρία μας το λιμάνι στο Πευκί, κινούμαστε με το αυτοκίνητο προς Ιστιαία. Περνώντας το Ασμήνιο και τον παραλιακό οικισμό Κεφάλες, στο τέλος της μεγάλης παράκτιας ευθείας, συναντάμε στα δεξιά μας το εργοστάσιο αλίπαστων και στρίβουμε επίσης δεξιά στο αγροτικό δρόμο. Ο δρόμος είναι καλός ακόμα και για ένα απλό ΙΧ. Ακολουθούμε τον δρόμο και τις ταμπέλες και σε ελάχιστα λεπτά θα δούμε το προαύλιο της εκκλησίας. Η συνολική διαδρομή δεν είναι περισσότερο από 10 λεπτά.


Ο τεράστιος προαύλιος χώρος κατάφυτος και περιποιημένος και στη μέση το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Ελένης. Η εκκλησία λειτουργεί στην γιορτή της, καθώς και σε άλλες ειδικές περιπτώσεις. Επίσης ο χώρος ενδείκνυται για εκδρομές και πικ νικ, καθώς διαθέτει παιδική χαρά και τρεχούμενο νερό. Ένα πάρκο αναψυχής για όλη την οικογένεια. Πλατάνια, λουλούδια και δέντρα προσφέρουν στον επισκέπτη μια χαλαρή βόλτα και παραμονή, μια πηγή δροσιάς και ξεκούρασης.



Ιδιαίτερη πινελιά δίνουν οι αναπαραστάσεις από την ζωή του Ιησού Χριστού που βρίσκονται στον γύρω χώρο. Μεγάλα έργα τέχνης, φιλοτεχνημένα από το πρώην γραμματέα του Ασμηνίου κο Αλεξίου. Ξεκινάν χρονολογικά από την γέννηση του Χριστού έως και την σταύρωσή του, δίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και συμβάλουν στην ομορφιά και στην επιβλητικότητα του χώρου.





Αν πάτε καλοκαίρι, εκτός από την παραμονή σας στον χώρο της εκκλησίας, μπορείτε να εμπλουτίσετε την παραμονή σας και με μια επίσκεψη στην παραλία της Αγίας Ελένης που βρίσκετε σε απόσταση αναπνοής. Περπατώντας λίγα λεπτά, διασχίζοντας ένα πανέμορφο τοπίο από πλατάνια, βγαίνουμε στην παραλία, απολαμβάνουμε την θάλασσα και ολοκληρώνουμε μια όμορφη εκδρομή.



Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν εκτός από τις φυσικές ομορφιές που μας περιτριγυρίζουν, ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να φτιάξει κάτι όμορφο και αξιόλογο και να εκμεταλλευτεί κατά τον καλύτερο τρόπο το περιβάλλον που του δίδεται. Πάντα με σεβασμό προς αυτό, το απολαμβάνει σε συνδυασμό με τα ανθρώπινα έργα.


Ήταν το επόμενο κείμενό μου στο voriaevia.gr.

Να περνάτε και να ζείτε όμορφα.



You May Also Like

18 ματιές

  1. Πολύ όμορφα είναι!
    Υπέροχο το εκκλησάκι!!
    Εχει πολλά ωραία μέρη κοντά στο Πευκί.

    Φιλάκια πολλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία η περιγραφή και εξίσου εντυπωσιακό και το φωτογραφικό υλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστήθηκε η ψυχή μου από τις φωτό,
    φαντάζομαι,πόσο θα χαιρόμουν,αν πήγαινα! χιχι
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι πανεμορφο μερος Μαρία μου!!! αναζοωγόνηση ματιων και ψυχής ειναι τοσο ομορφαμερη οταν τα επισκεπτεται κανεις.. εφραίνονται όλες οι αισθησεις.. και μονο να βρεθεις εκεί.. γαληνη ..ηρεμία... τι αλλο να ζητησεις;.. σε ευχαριστουμε Μαρία μου που μας ξεναγησες.. σ αυτό το ωραιο παρκο..!!!
    Ααααα πολύ ωρια και η συνταγη του παγωτογλυκου.. στην προηγουμενη αναρτηση σου..και η λεμοναδα επίσης..!! να περνας ομορφα οτι και να κανεις.. φιλάκιαα...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βολτούλα!!! Τι ωραία μέρη που έχουμε!!
    Πνιγμένα στο πράσινο και το μπλε!! Φιλάκια πολλά Μαρία μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νοερή βολτούλα, γιατί σήμερα δεν λέει να σταματήσει η βροχή.
      Καλημέρα φιλενάδα!

      Διαγραφή
  6. γνώριμα και αγαπημένα μέρη!
    μπραβο για την υπεροχη παρουσιαση!

    να περνας ομορφα ευχομαι! την αγαπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανέμορφα!! Ηρεμα η ψυχή σου μόνο που το βλέπεις στις φωτογραφίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θησαυροι στο πουθενά, που σε προκαλουν να τους ανακαλυψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχη παρουσίαση! Το βάζω στα υπόψη, σε ευχαριστώ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι όμορφο και γαλήνιο μέρος!
    Δεν γνωρίζω καθόλου την περιοχή και πολύ θα μου άρεσε να την επισκεφθώ μιά μέρα!
    Ευχαριστούμε για την παρουσίαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ