ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΕΥΧΗ... ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

by - Δεκεμβρίου 31, 2023

Αγαπημένοι φίλοι και αναγνώστες το 2023 φτάνει στο τέλος του και μαζί του ελπίζω να τελειώσουν όλα αυτά που μας ταλαιπώρησαν τον τελευταίο χρόνο.
Το 2023 για μένα ήταν μια αρκετά αγχωτική χρονιά, με πολλά προβλήματα υγείας και αλλαγές. Με ρυθμούς πολύ γρήγορους, ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα και αν αναλογιστώ πως η τελευταία μέρα του χρόνου με βρίσκει με κορωνοϊό δεν θα έλεγα πως αυτή χρονιά ήταν η καλύτερή μου. 
Αυτό όμως που όμως έχω να πω είναι πως ήταν μια χρονιά που σαν άνθρωποι ήρθαμε πιο κοντά, δεθήκαμε περισσότερο και μέσα από τα προβλήματα κατάλαβα, για ακόμα μια φορά, πως δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία και την οικογένεια.


Έτσι λοιπόν φέτος αποφάσισα να κάνω την πιο γλυκιά βασιλόπιτα. Πολλή γλυκιά, φουλ σοκολάτα, μπας και η επόμενη χρονιά πάει κάπως καλύτερα. 

Με πολύ απλά υλικά, προλαβαίνετε να την κάνετε.

Θα χρειαστούμε:

1 ποτήρι βραστό νερό
4 αβγά
3/4 ποτήρι λάδι 
1 1/2 ποτήρι φαρίνα
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
7 κουτ. σούπας κακάο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το βραστό νερό, την ζάχαρη, το κακάο, το λάδι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 
Έχουμε στην ουσία ένα σιρόπι κακάο.
Από αυτό το μείγμα κρατάμε ένα ποτήρι στην άκρη.
Έπειτα προσθέτουμε τα αβγά, την φαρίνα και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστό, μέσα στην φόρμα, το περιχύνουμε με το αρχικό σιρόπι που είχαμε φυλάξει. 
Ένα πολύ σημαντικό βήμα που αν το παραλείψετε δεν θα μπορέσετε να ξεφορμάρετε είναι το εξής:
Πριν περιχύσουμε το γλυκό με το σιρόπι, το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και το ξαναβάζουμε στην φόρμα. Έπειτα το σιροπιάζουμε. Πολύ σημαντικό βήμα. Αν δεν το κάνετε, το κέικ θα κολλήσει στην φόρμα και δεν θα μπορέσετε να το ξεφορμάρετε.
Αφήνουμε το γλυκό για αρκετή ώρα να ρουφήξει όλο το σιρόπι.
Ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε όπως μας αρέσει.


Με αυτή λοιπόν την λαχταριστή βασιλοσοκολατόπιτα σας εύχομαι καλή πρωτοχρονιά, να περάσετε όμορφα, όπως ο καθένας επιθυμεί. 

Μια ευχή κάνω για το νέος έτος. 
Και του χρόνου με υγεία!
Μόνο υγεία και όλα τα άλλα φτιάχνονται από άξιους ανθρώπους.

Και όπως λέει και ο αγαπημένος μου Φοίβος:

Κι όποιος είπε "και του χρόνου"
θα εννοεί πως δεν τελειώσαμε φέτος...

Βάλτε το δυνατά!




You May Also Like

10 ματιές

  1. Να ευχηθώ αρχικά πολλά περαστικά και γρήγορα σιδερένια. Κατά δεύτερο, να ευχηθώ καλή χρονιά με ότι καλύτερο στη ζωή σου, Μαρία μου και στην οικογένειά σου.
    Με πολλές ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γλυκιά σαν την βασιλόπιτα σου να είναι Μαρία μου η καινούργια χρονιά για όλη σας την οικογένεια μυ υγεία και αγαπη παντού φιλιααααα! 🎁🧡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία! Στις αρχές Δεκέμβρη αρρώστησα και καπάκι έπαθα μια τροφική δηλητηρίαση, όχι και η πιο ευχάριστη εμπειρία για να λήξει η χρονιά. Αλλά δεν το βάζουμε κάτω, η νέα εύχομαι να είναι τόσο γλυκιά όσο και η βασιλόπιτά σου. Την κρατώ τη συνταγή, μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα! Ο,τι καλύτερο σου εύχομαι! Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία μου, περαστικά όλα! Ευχή μου το 2024 να είναι η χρονιά σας, οικογενειακά με Υγεία! Η Βασιλόπιτα σου πανέμορφη! Ίσως η πιο όμορφη που έχω δει αυτές τις ημέρες. Να ρωτήσω τι λάδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε; Για του χρόνου, ξέρεις! Καλή και ευλογημένη χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Μαρία μου. Να είμαστε καλά. Ελαιόλαδο βάζω πάντα. Αλλά μπορείς αντί για λάδι να βάλεις ένα βιτάμ.

      Διαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ