ΦΤΙΑΧΜΟΥΜΕ ΜΟΛΥΒΟΘΗΚΕΣ!

by - Απριλίου 10, 2022

Αγαπημένοι φίλοι και αναγνώστες καλησπέρα σας. Ας βάλουμε μια τάξη στον χαμό που κάνουν οι άπειροι μαρκαδόροι και μολύβια, φτιάχνοντας χειροποίητες μολυβοθήκες, ανακυκλώνοντας απλά, καθημερινά υλικά, που έχουμε σπίτι.
Θα χρειαστούμε κουτιά, ρολά από χαρτί, πλαστικά μπουκάλια και ότι άλλο μπορεί να χωρέσει τους μαρκαδόρους μας. Για κόλλα χρησιμοποιούμε πιστόλι σιλικόνης ή μια καλή κόλα.

1. Μολυβοθήκη κουτί.
Παίρνουμε ένα κουτί από παπούτσια, αφαιρούμε το καπάκι και κολλάμε μέσα ρολά από χαρτί υγείας, κομμένα πλαστικά μπουκάλια ή ότι άλλο έχουμε ώστε να μπαίνουν τα χρώματά μας.
Μια ωραία ιδέα για διακόσμηση είναι να πάρουμε ζωγραφιές των παιδιών, και να τις κολλήσουμε στο εξωτερικό μέρος του κουτιού, ώστε η μολυβοθήκη μας να έχει μια πιο προσωπική όψη.



2. Μολυβοθήκη ''γάτα''
Παίρνουμε ένα μπουκάλι και το κόβουμε. Κολλάμε γύρω του με το πιστόλι σιλικόνης ένα χαρτί κανσόν. Σχεδιάζουμε την μουσούδα και τα αυτάκια και έτοιμο! Με λίγη φαντασία, μπορείτε να φτιάξετε ότι ζωάκι θέλετε!


3. Μολυβοθήκη ''κάμπια''
Πάνω σε μια ορθογώνια χάρτινη βάση κολλάμε 4 ρολά από χαρτί υγείας, αφού πρώτα τα καλύψουμε με χρωματιστό κανσόν χαρτί ή μπορούμε ακόμα και να βάψουμε στο χρώμα που θέλουμε. Έπειτα κολλάμε με το πιστόλι το πρόσωπο, αφού σχεδιάσουμε τα χαρακτηριστικά του και κολλήσουμε τις κεραίες. 
Φτιάχνουμε ότι ζωάκι θέλουμε.


4. Στρόγγυλη μολυβοθήκη.
Κάτι πιο απλό. Σε μια χάρτινη βάση από τούρτα κολλάμε κομμένα πλαστικά μπουκάλια, αφού πρώτα τα διακοσμήσουμε με χρωματιστά χαρτιά και αυτοκόλλητα. 


Μπορείτε να σκεφτείτε χιλιάδες παραλλαγές και να διαμορφώσετε τις δικές σας μολυβοθήκες όπως θέλετε! Φαντασία και όρεξη χρειάζεται!







You May Also Like

0 ματιές

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ