Ημερολόγιο Σκέψεων (Μάιος ημέρες 9 - 15)

by - Μαΐου 15, 2016


Αγαπημένοι μου φίλοι και αναγνώστες ελπίζω να είστε όλοι καλά. Συνεχίζουμε με το Ημερολόγιο Σκέψεων σε μια υπέροχη λίστα της Κατερίνας


9.5.2016
Φόβος
Μόνο ένα πράγμα. Μη πάθει κάτι κάποιος δικός μου. Ότι είναι στα χέρια μου δεν το φοβάμαι.

10.5.2016
Ταινία
Με αφορμή δυο ταινίες που είδα στις πασχαλινές διακοπές κάνω κάποιες σκέψεις. Οι ταινίες αρχικά είναι οι εξής: ''Το κορίτσι από την Δανία'' και το ''Joy''. Τις επέλεξα επειδή με προέτρεψαν κάποιοι φίλοι αλλά τις είδα και στο μπλογκ της Κατερίνας. Και δυο ταινίες πραγματεύονται τις ιστορίες δυο ανθρώπων που θέλησαν να κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που τους όρισε η μοίρα. Πολύ ωραίο σαν σκέψη. Και πολύ εμψυχωτικό. Αλλά θεωρώ πως και οι δύο ταινίες, αν και καλογυρισμένες με καλούς ηθοποιούς, ακούμπησαν επιδερμικά τις ιστορίες. Τι θεωρώ πως δεν είχαν; Ότι δεν έχουν οι περισσότερες ταινίες που έχω δει τελευταία: Σενάριο. Εκεί είναι που χωλαίνουν. Είχαν ένα απλοϊκό σενάριο, χωρίς να ακολουθεί και να συντροφεύει τα όμορφα πλάνα του σκηνοθέτη και γενικά την συνολική παραγωγή. Δυο εν δυνάμει δυνατές ταινίες, που θα μπορούσαν να δώσουν τεράστια και ηχηρά νοήματα, τελικά σιώπησαν και θεώρησαν ότι μόνο με την εικόνα θα μπορέσουν να σταθούν. Κρίμα.

11.5.2016
Συνήθεια
Δύο μεγάλες αγάπες και συνήθειες. Να γράφω και να φωτογραφίζω. Το ένα δεμένο με το άλλο. Και το ένα με εμπνέει για το άλλο.

12.5.2016
Ιδέα
Όταν με το καλό τελειώσει ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας αυτού του μήνα θα κάνουμε ένα διάλειμμα για το καλοκαίρι. Για αυτούς τους μήνες λοιπόν έχω μια πολύ ωραία ιδέα. Αλλά δεν θα σας την πω ακόμα. Υπομονή...

13.5.2016
Αναποδιά
Καμία. Ευτυχώς.

14.5.2016
Αγαπημένο πρόσωπο.
Ο σύντροφός μου. Υπέροχος άνθρωπος.

15.5.2016
Ρουτίνα
Οι Κυριακές είναι γενικά αφιερωμένες σε μένα. Σηκώνομαι πρωί, φτιάχνω έναν καφέ και κάθομαι στο μπλογκ. Είναι μια κυριακάτικη ρουτίνα που απολαμβάνω.

Αυτά για αυτήν την εβδομάδα. Εσείς μην ξεχνάτε να στέλνετε τις φωτογραφίες σας για τον Διαγωνισμό Φωτογραφίζειν και τα ολιγόλεκτά σας στις 25 λέξεις.
Επίσης η Αριστέα μας προσκαλεί να γράψουμε για μια Κοινωνία Ώρα Αγάπης, η Μαρία να στείλουμε τις συμμετοχές μας στο Παίζοντας με τις λέξεις και η Αλεξάνδρα μας προτρέπει να συμμετέχουμε σε κάτι πολύ όμορφο.


Κόντρα σε νωθρούς, άγριους και φασιστικούς καιρούς δημιουργούμε και προσφέρουμε, όσο και όπως μπορεί ο καθένας μας.



You May Also Like

11 ματιές

  1. Καλά απίστευτο!! Έκανα την ίδια ανάρτηση και έκλεισα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο!! :)
    Τα μεγάλα πνεύματα ε;;
    Χαίρομαι που ούτε κι εσύ είχες αναποδιές.. Έχουμε χορτάσει από τόσες άλλωστε!
    Για την ταινία Joy συμφωνώ απόλυτα, για το Κορίτσι από την Δανία όχι! Θεωρώ πω δεν ήταν το σενάριο το ζητούμενο, όσο η ερμηνεία του πρωταγωνιστή.
    Καλή εβδομάδα Μαρία μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και από εδώ Μαρία μου. Όμορφες σκέψεις και χαίρομαι που όλα πήγαν καλά. Αυτός ο φόβος...ποιος δεν τον έχει; Τις ταινίες δεν τις ξέρω και τώρα δεν θα τις δω χαχαχαχα
    Περιμένω την καινούργια ιδέα σου
    Να σαι καλά
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μολις ειδα στο τελος τις 4 προτροπες σου...αγχωθηκα! Τοσα υπεροχα πραγματα τρεχουν ταυτοχρονα και τοσο λιγος ελευθερος χρονος!!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν, συμφωνώ απόλυτα για τις ταινίες. Στις συγκεκριμένες και σε άλλες παρατηρώ ότι, ενω υπάρχει μια πολύ καλή ιδέα, δεν την κάνουν σενάριο, δεν τη δουλεύουν. Απογοητευτκό...

    Αχ, εμένα μη μου τα κάνεις αυτά: θα πεις κάποτε... Τώρα να πεις, γιατί σκάω και απασχολώ το -λίγο- μυαλό μου με υποθέσεις!

    Καλή εβδομάδα, Μαρία μου! (Σε ευχαριστώ τόσο για τη στήριξη♥)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα τελευταία χρόνια κάτι συμβαίνει με τις ταινίες (ή εγώ παραξένεψα, τι να πω). Σπάνια πια πετυχαίνω ταινίες που να τις βρω καλές και με σενάριο της προκοπής. Οι περισσότερες είναι σαν να γίνονται βιαστικά, έτσι απλά για να βγουν (και μετά να περάσουν στην αφάνεια...)
    Μου κίνησες την περιέργεια με την ιδέα σου για το καλοκαίρι, το ξέρεις;
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναμονή κοινού Μαράκι;; Εντάξει λοιπόν!! :)))
    Αχ όσο αφορά αυτό με τις ταινίες πόσο θα συμφωνήσω.. Γενικά λες κι απλά οι περισσότερες αναμασούν τα ίδια..
    Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ