Μήνυμα πριν είναι αργά. (Η συμμετοχή μου στο παιχνίδι "ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ")

by - Ιουλίου 31, 2013

Καταρχάς να πω ότι χάθηκα γιατί πήγα για λίγες μέρες στην Εύβοια. Ήταν να πάω αργότερα αλλά κάποια γεγονότα ανέβαλαν την άδειά μου. Σας έχω πολύ όμορφες εικόνες από το χωριό αλλά μέχρι να βρω χρόνο να σας τις προσφέρω θα κάνετε υπομονή.

Προς το παρόν αυτή είναι η ιστορία μου στο "ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ" της Φλώρας. Αυτή την φορά δεν έγραψα ιστορία, αλλά ένα κείμενο-μήνυμα για κάποιον άνθρωπο, αλλά και κατ΄επέκταση ένα μήνυμα για όλη την κοινωνία. Από βαθμολογικής άποψης ολίγων πατώσαμε, αλλά η συμμετοχή μετρά. Οι λέξεις που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν είναι αυτές που είναι τονισμένες με κόκκινο χρώμα.

*****

Για σένα που η ζωή σε έκανε να νιώθεις ότι οι άνθρωποι πρέπει πάντα να ζητούν αντάλλαγμα, που νομίζεις ότι με την αυτοκτονία της ψυχής θα ζήσεις για πάντα. Έτσι, χωρίς αισθήματα να σε κρατούν ξάγρυπνο, χωρίς πεταλούδες να σου σφίγγουν το στομάχι, χωρίς δίνες να ανακατεύουν την ζωή σου.
Περπατάς χωρίς να βλέπεις μπροστά σου. Με ακούς τουλάχιστον; Ναι, σε σένα μιλάω. Σε εσένα που αγάπησες λιγότερο, σε εσένα που φοβήθηκες να το πεις, να το δείξεις. Σε σένα που το ένιωσες αλλά δεν το αποδέχτηκες. Που το έδιωξες σαν αδυναμία, σαν μειονέκτημα. Που αρνήθηκες να μείνεις αθάνατος. Σε σένα που δυστύχησες και νομίζεις το αντίθετο. Σε σένα που απαρνήθηκες αυτό που φτιάχτηκες να νιώσεις.
Σαν μια μπαλαρίνα που μισεί το χορό, σαν ένα τοίχο που σβήνει τις ζωγραφιές του, σαν ένα πλήκτρο που δίνει λάθος εντολές, σαν ένα ποτάμι που ξεραίνει τα πλατάνια του, σαν ένα σ΄ αγαπώ που λέγετε από συνήθεια.
Βιάσου πριν είναι αργά. Πριν κοιμηθείς, πριν μείνεις μόνος. Πριν η νύχτα σου απλωθεί σε όλο το σπίτι.
Δες εκείνο το πηγάδι. Γεμάτο ως πάνω. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να περπατήσεις μέχρι εκεί. Να σπάσεις το κάγκελο που μαντρώνει την μοναχική και αποξενωμένη καρδιά σου. Και να βουτήξεις. Βαθιά. Με μια ανάσα. Και θα εκπλαγείς πόσο η ανάσα αυτή θα σε θρέφει και θα συντηρεί. Δεν θέλει τίποτα παραπάνω η αγάπη. Μόνο αυτή την ανάσα. Και εκεί που θα νιώθεις ότι πνίγεσαι, το σώμα σου θα την επαναφέρει. Θα πολλαπλασιάζετε. Θα πληθαίνει και θα κυριαρχεί. Και θα ζεις. Και θ΄ αγαπάς.

You May Also Like

10 ματιές

  1. Καλησπέρα! Μου άρεσε πολύ η συμμετοχή σου και την ψήφισα! Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου άρεσε πολύ η ιστορία σου, πήρε αν δεν κάνω λάθος το τριάρι μου.
    Καλή συνέχεια στο παιχνίδι.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ δεν βαθμολογώ για λόγους ευνόητους. Όμως το κείμενό σου είναι πολύ αξιόλογο θεωρώ ότι συναγωνίζεται τα 3 πρώτα που διακρίθηκαν.
    Μην το βάζεις κάτω... Το Σεπτέμβρη θα τα ξαναπούμε, θα ξαναγράψουμε και έχουμε ανάγκη από τέτοιο γράψιμο.
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει πολύ να συμμετέχω στο παιχνίδι σου. Το θέμα είναι ότι δεν έχω χρόνο.
      Καλά γραψίματα λοιπόν. Ραντεβού το Σεπτέμβρη.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  4. Ελπίζω το δυνατό σου μήνυμα να παρελήφθη και ακόμα καλύτερα
    να στάθηκε αφορμή για επαναπροσδιορισμούς...
    Μου άρεσε πάρα πολύ ο αφαιρετικός τρόπος που χρησιμοποίησες
    και εύχομαι την επόμενη φορά να τα πας καλύτερα, όσον αφορά
    την ψηφοφορία..
    Καλά να περνάς, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ψηφοφορία δεν με ενδιαφέρει τόσο, όσο η συμμετοχή.
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
      Το μήνυμα δεν παρελήφθη. Ο εγωισμός βλέπεις.
      Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  5. Ε, λοιπόν, είναι η δεύτερη φορά που το διαβάζω, αλλά τώρα καταλαβαίνω πόσο ταίριαζε απόλυτα, με το σχόλιο που έκανες στην σημερινή μου ανάρτηση... Είδες; Αν γνωρίζεις κάποιον καλά, μπορείς να σχηματίσεις και το πορτρέτο του... Πραγματικά, πολύ καλή γραφή Μαρία μου! Σε φιλώ γλυκά και ελπίζω να περνάς λίγο πιο χαλαρά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέφτομαι βέβαια πόσο καταπίεση δέχονται αυτοί οι άνθρωποι και δεν ελευθερώνουν τον εαυτό τους ποτέ και αφήνονται στη ζωή.
      Καλημέρα.

      Διαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ