Η επανάσταση θα έρθει από το διαδίκτυο...;

by - Φεβρουαρίου 03, 2012


Με αφορμή το παρακάτω βίντεο των Ανώνυμους που κυκλοφορεί σήμερα παντού στο διαδίκτυο και διαβάζοντας την ανάρτηση του φίλου μπλόγκερ Οικοδόμου, σκέφτηκα το εξής ερώτημα: μήπως η επανάσταση ετοιμάζεται από το ίντερνετ;
Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή θα δούμε ότι οι άνθρωποι που ηγήθηκαν των επαναστάσεων ήταν άνθρωποι έξυπνοι, τολμηροί και προπαντός πρωτοπόροι. Χρησιμοποιώντας το κοφτερό του μυαλό και εκμεταλλευόμενοι τα μέσα που μπορούσαν κάθε φορά, έφεραν το λαό κοντά τους, άλλαξαν την ιστορία. Κάθε φορά βέβαια πλήρωναν το τίμημα της ελευθερίας και οι ίδιοι και ο λαός.
Έτσι προετοίμασε ο Διαφωτισμός το έδαφος για την Γαλλική Επανάσταση, κανείς δεν πίστευε τότε ότι με ένα βιβλίο θα φέρεις την ελευθερία, αλλά οι άρχοντες τα καίγανε γιατί κατάλαβαν την δύναμή τους. Κάπως έτσι τώρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνέβαλαν σημαντικά την Αραβική Άνοιξη και κάπως έτσι κατέβηκαν και οι αγανακτισμένοι στις πλατείες.
Διαθέτουμε το μεγαλύτερο και το ισχυρότερο μέσο, την πρόσβαση στην πληροφορία χωρίς περιορισμό, το ίντερνετ. Φυσικά η καταστολή αυτής της ελευθερίας του μέσου έχει αρχίσει να εφαρμόζεται, μόλις οι κυβερνήσεις αντιλήφθηκαν την μεγάλη δύναμη που έχει και τις τρομακτικές δυνατότητες που έχει ο ανθρώπινος νους για να το χρησιμοποιήσει. Τα πάντα λειτουργούν μέσω ίντερνετ και όπως έχει το πάνω χέρι είναι και αυτός που κινεί τα νήματα. Γι΄αυτό έχει στηθεί τον τελευταίο καιρό μια τεράστια προσπάθεια να τεθεί υπό περιοριστικούς νόμους, βαφτίζοντάς τους ως νόμοι προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Άνθρωποι που διαθέτουν τις γνώσεις και την τόλμη φυσικά, μπορούν να στρέψουν το μαγικό αυτό όπλο εναντίον των δικτατοριών. Απλά αυτά τα άτομα συνήθως, χρησιμοποιούν αυτό το χάρισμά τους για την επίτευξη προσωπικών φιλοδοξιών και προσωπικού πλούτου και τις περισσότερες φορές βρίσκονται από την πλευρά των κυβερνήσεων. 
Δεν ξέρω αν όντως οι Ανώνυμους έχουν την δύναμη να κάνουν αυτό που λένε, αλλά γεγονός είναι ότι σήμερα η σελίδα του υπουργείου δικαιοσύνης δεν λειτουργεί. 
Είναι απόλυτη ανάγκη να μείνει το ίντερνετ ελεύθερο στα χέρια του λαού και πρέπει να το υπερασπιστούμε με κάθε τίμημα, γιατί είναι το μόνο που μας έχει μείνει δικό μας.
Μαρία Νι


You May Also Like

6 ματιές

  1. Καλησπερα Μαρια.
    Εχω εδραια την πεπειθηση πως οι Ελληνες μενουν στο ΛΑΙΚ και στην πλειοδοσια εκφρασης ευγενικων συναισθηματων αλληλεγγυης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Μαρία.
    "Είναι απόλυτη ανάγκη να μείνει το ίντερνετ ελεύθερο στα χέρια του λαού και πρέπει να το υπερασπιστούμε με κάθε τίμημα, γιατί είναι το μόνο που μας έχει μείνει δικό μας."

    Είναι άραγε δικό μας; Δε νομίζω. Αν κατέβουν κάποιοι διακόπτες δεν θα υπάρχουν μπλογκς. Είδες σε μια σειρά χώρες όταν οξύνθηκαν οι αντιδράσεις των λαών τους, Αίγυπτος, Συρία, Τυνησία λίγο πιο πριν, Κίνα κλπ., ο διακόπτης κατέβηκε και ...σκοτάδι. Πάντως το θέμα που θίγεις είναι πολύ σοβαρό και χωράει πολλές συζητήσεις, για τη δύναμη που έχει το μέσο και μέχρι που μπορεί να φτάσει. Κι εγώ ψάχνομαι μ' αυτά ξέρεις, δεν είμαι κανένας ...ειδικός. Πάντως δεν θα χαθεί ποτέ ο ...παραδοσιακός τρόπος, που γίνονται οι επαναστάσεις. Το ζήτημα είναι να το αποφασίζουν οι ...αρμόδιοι, δηλαδή οι λαοί.
    Καλό σου βράδυ, καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέγοντας δικό μας εννοώ ότι είναι το μοναδικό ΜΜΕ που δεν λογοκρίνετε και δεν υπάρχει παρέμβαση, ακόμα.
      Και αν μέσου αυτού κατεβάσουν οι λαοί κάποιους διακόπτες;

      Διαγραφή
  3. ΜΑΚΑΡΙ!!!! ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΡΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ,

    ΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΔΥΣΤΟΜΟ --ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για την ιστορία υπάρχουν και άλλες ιντερνετικές οργανώσεις όπως οι Ανώνυμους, Π.χ. η οργάνωση wikileaks είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΜΜΕ ο οποίος δημοσιεύει έγγραφα από ανώνυμες πηγές και διαρροές, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.
    http://wikileaks.org/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ