Ημερολόγιο Αισιοδοξίας 2013 - 2017

by - Μαρτίου 17, 2017

''Το Ημερολόγιο Αισιοδοξίας γεννήθηκε το 2013 και ξεκίνησε το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα, από χέρι σε χέρι. Έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους πάνω από 25 bloggers μέχρι το 2014. Το 2016 άρχισε να επιστρέφει δειλά δειλά και το 2017 είναι έτοιμο για να γεμίσουν και πάλι οι σελίδες του! Έχει έναν και μόνο σκοπό μέσα από επιμέρους στόχους: Να μεταφέρει αισιοδοξία. Να δώσει έμπνευση, δύναμη, παρακίνηση, ανάγκη για συνεχή δημιουργικότητα... Γιατί ό,τι έχεις δεν υφίσταται αν δεν το μοιραστείς...!''


Πληροφορίες και συμμετοχές στο infojustk@gmail.com



Αισιοδοξία. Μια λέξη κολάζ. Ναι! Ένα κολάζ είναι η αισιοδοξία. Σαν αυτό που κάνουμε με αυτό εδώ το λεύκωμα. Ενώνουμε την θετική μας ενέργεια, άνθρωποι που δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας, άνθρωποι διαφορετικοί, ένα κολάζ προσωπικοτήτων πολυποίκιλο, που όμως μοιράζονται το ίδιο πάθος. Την δημιουργία. Όποια μορφή και να έχει αυτή.


Πέρα από αυτά η αισιοδοξία είναι και απόφαση. Απόφαση που πρέπει να παρθεί από εμάς. Είναι τόλμη, είναι το φως που μπαίνει όταν ανοίγουμε την πόρτα του μυαλού μας. Αυτό το φως θα μας κάνει να ονειρευόμαστε, να ζητάμε, να αλλάζομε ότι μας πάει πίσω, ότι μας στεναχωρεί. Θα μας δείξει τον δρόμο για τις πιο όμορφες θάλασσες, για τις πιο περιπετειώδεις περιπλανήσεις, για τις πιο δυνατές σχέσεις.για τους πιο πολύτιμους θησαυρούς. 

Το ξέρω πως κάποιες φορές χάνουμε την πίστη μας. Το νιώθω και γω. Τι κάνω τότε; Σκέφτομαι πως η αισιοδοξία είναι μονόδρομος. Το βλέπω κάπως νομοτελειακά. Δεν είναι εύκολο... το ξέρω. Μα πρέπει να προσπαθούμε κάθε μέρα. 

Και δράσεις σαν αυτό εδώ το λεύκωμα μας δείχνουν πως τελικά υπάρχει ελπίδα.


Καλοτάξιδο!

Δείτε και τα βίντεο!

You May Also Like

3 ματιές

  1. Τι φανταστικό αφιέρωμα που έκανες..! Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ για όλα!
    (θα το λάβεις σύντομα ξανά να το απολαύσεις περισσότερο)
    Κοίτα να δεις, ειδικά σήμερα το είχα πολύ ανάγκη φοβερό timing..
    Οι φωτογραφίες σου όπως πάντα υπέροχες! Το πρόσθεσα στο update :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι υπέροχη ιδέα που είναι!Δε το ήξερα ότι υπηρχε κάτι τετοιο!Καλοτάξιδο και πάλι να είναι το λεύκωμα της αισιοδοξίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραία! Πολύ χάρηκα που το πήρες κι εσύ και που συνεχίζει έτσι όμορφα το ταξίδι του.
    Υπέροχο το αφιέρωμα και οι φωτογραφίες. Να είναι καλοτάξιδο!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ