Ημερολόγιο Σκέψεων (Ιανουάριος 16 - 24)

by - Ιανουαρίου 23, 2017


Αγαπημένοι φίλοι και αναγνώστες ελπίζω να είστε όλοι καλά. Μέσα Ιανουαρίου, ο χειμώνας καλά κρατεί και εμείς συνεχίζουμε το Ημερολόγιό μας. Η λίστα είναι δική μου και όποιος θέλει μπορεί να την χρησιμοποιήσει ελεύθερα. 


16. Ένα μεγάλο ταξίδι.
''Δεν έκανα ταξίδια μακρινά, ταξίδεψε η καρδιά κι αυτό μου φτάνει''. Αυτό μου έρχεται στο νου όταν σκέφτομαι ένα ταξίδι. Δεν έχω κάνει πολλά ταξίδια. Δεν το επιδιώκω και ιδιαίτερα. Ίσως να μην το έχω και ανάγκη. Παρόλα αυτά ένα μεγάλο ταξίδι που θα ήθελα να κάνω πολύ θα ήταν να πάω στις ΗΠΑ. Να δω όλα αυτά που βλέπουμε στις ταινίες, την Νέα Υόρκη, το Μανχάταν, το Χόλιγουντ, αλλά και την αμερικάνικη επαρχία που θαρρώ πως είναι ένας άλλος κόσμος από αυτό που υπάρχει στις μητροπόλεις. Επειδή όμως δεν υπάρχουν τα λεφτά και μοιάζει αδύνατο κάτι τέτοιο, προς το παρόν σχεδιάζουμε ένα διήμερο στο Ναύπλιο. Αν υπάρχει αγάπη και το Ναύπλιο μοιάζει Μαϊάμι.

17. Η μεγαλύτερή μου ελπίδα.
Ελπίζω να είναι η ζωή μου έτσι όπως είναι τώρα. Με πολύ μικρές αλλαγές. Αλλαγές βασικά που είναι στο χέρι μου, οπότε θα διευθετηθούν και αυτές συντόμως. Κατά βάση όμως δεν θέλω να αλλάξει τίποτα. Να είμαστε καλά και γεροί και όλα θα τα καταφέρουμε.

18. Κάποιος που με δυσκολεύει πολύ.
Κάποιοι άνθρωποι στη δουλειά μου καίνε τον εγκέφαλο.

19. Κάτι που αγόρασα τελευταία και μου άρεσε.
Μια καινούρια φωτογραφική μηχανή! Η χαρά μου δεν περιγράφετε! Βγήκα στην γειτονιά γεμάτη ενθουσιασμό και φωτογράφιζα ότι έβρισκα μπροστά μου.


20. Κάτι που δεν θέλω να κάνω μόνος.
Δεν θέλω να μένω τα βράδια σπίτι μόνη. Δεν είναι απαραίτητο να κάνω κοινό με κάποιον άλλον, αρκεί να νιώθω την παρουσία κάποιου στον χώρο και ας κάνουμε διαφορετικά πράγματα.

21. Η σούπερ δύναμή μου.
Δεν φοβήθηκα ποτέ πως δεν θα τα καταφέρω οικονομικά. Ακόμα και σε φάσεις που όλα κατέρρεαν, έβρισκα κάτι να πιαστώ. Ακόμα και αν αυτό ήταν ελάχιστο.

22. Κάτι που με εξουσιάζει.
Ο φόβος πως θα πάθουν κάτι οι δικοί μου άνθρωποι.

23. Όταν γυρνάω το βράδυ σπίτι.
Όταν γυρνάω μετά τη δουλειά τρώω, βλέπω καμιά αστυνομική σειρά και κοιμάμαι. Αν την επομένη δεν δουλεύω, κάθομαι μέχρι αργά.

24. Τι καφέ προτιμώ.
Ελληνικό πολύ βαρύ προς το γλυκό. Όταν βγαίνω έξω πίνω καπουτσίνο γιατί δεν υπάρχει κανένα μέρος στον κόσμο που να φτιάχνει τον καφέ μου όπως ακριβώς τον πίνω. Είμαι υποχόνδρια σε αυτό το θέμα... το ξέρω.


Αυτά για αυτές τις μέρες. Εσείς μην ξεχνάτε να ψηφίζετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες στο Δρώμενο Φωτογραφίζειν.

Να περνάτε όμορφα.


You May Also Like

19 ματιές

  1. Να τη χαρείς τη μηχανή, φαντάζομαι τον ενθουσιασμό σου και το τεράστιο χαμόγελο!!!
    Ο ίδιος φόβος με εξουσιάζει και μένα, Μαρία. Κι επειδή δεν το δείχνω, φουσκώνει μέσα μου κάποιες στιγμές και... άστα...
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγειές μεγειές! Σε νιώθω, δεν έχω πάρει ακόμα οπότε κάπως έτσι θα κάνω!Σήμερα φωτογράφιζα με το κινητό σε μια περιοχή που άλλοι δεν βρίσκουν κάτι αξιοσημείωτο..αλλά εγώ βρήκα! ;)
    Και τους ίδιους φόβους μοιραζόμαστε, είναι και η ηλικία μας μάλλον..

    Καλή εβδομάδα να έχεις πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου εύχομαι να αποκτήσεις και συ φωτογραφική κάποια μέρα και να φωτογραφίζεις όλα όσα ομορφαίνουν τη ζωή μας.
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  3. Χάρηκα για τη φωτογραφική μηχανή
    που ήρθε στα χέρια σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με γεια την καινούρια σου φωτογραφική μηχανή! Καταλαβαίνω πλήρως τη χαρά σου! :)) Καλές λήψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με γειά η καινούργια σου φωτογραφική, Μαρία μου!!!! Πολύ ωραία η φωτογραφία με τον κόκκινο κρουνό! Σου εύχομαι κάποια στιγμή να καταφέρεις να ταξιδέψεις στις ΗΠΑ, είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει πολύ! Εγώ έχω πάει πολλές φορές, λόγω εργασίας, και σε πολλές πολιτείες και πάντα γύριζα κατενθουσιασμένη! Στο Ναύπλιο όμως...μόνο μιά στάση για καφέ έχω κάνει...χα χα χα!!!Καλά να περάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο εύχομαι να το κάνεις το μακρινό σου ταξίδι Μαρία μου!! Εκεί να δεις τι φωτό θα βγάλεις!! :))) Με γεια την νέα σου φωτογραφική!! Φαντάζομαι τον ενθουσιασμό σου!!
    Φιλάκια ολόγλυκα κοπέλα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αμερική είναι η χαρά του φωτογράφου.
      Ευχαριστώ Μαριλένα μου!

      Διαγραφή
  7. πολύ ωραία
    με γειες η φωτογ. μηχανή.... θάναι υπέροχα να φωτογραφίζεις ό,τι θες...

    τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό με το φόβο μη πάθουν κάτι αγαπημένα πρόσωπα, το έχω κι εγώ έντονα, ειδικά μετά τα τελευταία που μας έτυχαν. Έχω καταντήσει πια να φοβάμαι και που βήχουν. Θα το κοιτάξω, χαχα.
    Αν εξαιρέσεις το ταξίδι στην Αμερική, γιατί τρέμω τα αεροπλάνα και τον καφέ, μιας και δεν πίνω ποτέ, σε όλα τα υπόλοιπα με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη.
    Φιλάκια Μαράκι και καλημέρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβάσαι τα αεροπλάνα; Εγώ πάλι τρελαίνομαι. Κάθομαι πάντα στο παράθυρο.
      Καλημέρα Ματινάκι!

      Διαγραφή
  9. Μαρία μου, να την χαρείς όσο δεν πάει την φωτογραφική σου μηχανή. Εσένα είναι βασικό σου κομμάτι σε αυτό που αγαπάς, την φωτογραφία. Και όσο για το 2ημερο στο Ναύπλιο... Λατρεύω Ναύπλιο, οπότε να περάσετε πανέμπρφα.
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ