Ημερολόγιο Σκέψεων (Νοέμβριος 1 - 10)

by - Νοεμβρίου 20, 2016


Αγαπημένοι μου φίλοι και αναγνώστες καλησπέρα σας. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Ξεκινάμε και τον Νοέμβρη. Σκέψεις, ερωτήματα, απαντήσεις πάνω σε μια λίστα της Κατερίνας.


1.11.2016
Η πρώτη σκέψη της ημέρας.
Όταν ξυπνάω το πρωί νιώθω τόσο οικεία εδώ, σε αυτήν την πόλη. Είναι το δεύτερο φθινόπωρο που περνάω στην αγαπημένη μου Αθήνα. Πως πέρασαν δυο χρόνια; Και νιώθω λες και είναι μια ζωή.

2.11.2016
Πλάνα για τον μήνα.
Ο Νοέμβρης γενικά είναι ένας αδιάφορος μήνας. Και δεν έχει ούτε μια αργία. Πήγαμε ένα σαββατοκύριακο στην Βόρεια Εύβοια, αλλά γενικώς δεν βγήκαμε πολύ. Ξεκίνησαν και τα πρώτα κρύα...

3.11.2016
Μια νέα ιδέα.
Σκέφτομαι λοιπόν, και θα ήθελα την γνώμη σας, να κάνω κάπως διαφορετικά το ''Φωτογραφίζειν''. Έκλεισε τρία χρόνια. Πολλές πανέμορφες φωτογραφίες, αγωνιώδεις ψηφοφορίες, πολλοί νικητές. Αλλά κάθε τι ωραίο συνοδεύεται και με κάποιες όχι τόσο όμορφες στιγμές. Κάποια βγήκαν στη φόρα, κάποια δεν τα άφησα να δημοσιευθούν. Η αλήθεια είναι και δεν σας το κρύβω, πως όσο όμορφο και αναζωογονητικό είναι, μερικοί άνθρωποι γίνονται ανταγωνιστικοί, ακόμα και σε έναν διαγωνισμό που γίνεται για την πλάκα, και έτσι χαλά η αρχική αίσθηση. Σκέφτομαι λοιπόν από την νέα χρονιά, να αλλάξω το όνομα από ''διαγωνισμό'' σε ''δρώμενο'', Επίσης να μην υπάρχει ψηφοφορία, ίσως απλά η έκφραση μιας προτίμησης και να δίδεται ένα δώρο μετά από κλήρωση. Εσείς τι λέτε;

4.11.2016
Κάτι που απέρριψα.
Μια πρόταση για δουλειά που ήταν ακριβώς αυτό που κάνω τώρα. Δυστυχώς οι μοναδικές δουλειές που προσλαμβάνουν συνεχώς (και επίσης παραιτείτε ο κόσμος συνεχώς) είναι τα call center. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι συμφέρει τις εταιρίες αυτό. Εγώ ξέρω πως το σταθερό προσωπικό σε κάποια δουλειά είναι πολύ σημαντικό. Αν βελτίωναν τις συνθήκες εργασίας και τα μισθολογικά, τα οποία είναι και τα δυο απαράδεκτα, δεν θα έφευγε συνεχώς ο κόσμος. Και φυσικά ένα σταθερό προσωπικό, είναι και περισσότερο παραγωγικό. 

5.11.2016
Μια σημαντική συμβουλή που δεν ξεχνάω.
Δεν δικαιολογούμαστε, δεν γκρινιάζουμε, δεν κριτικάρουμε. Μια συμβουλή από το πρώην αφεντικό μου. Αν ακολουθείς αυτά τα τρία, τότε βρίσκεις την γαλήνη μέσα σου. Κάποιες φορές την εφαρμόζω κάποιες όχι.

6.11.2016
Η εβδομάδα τελείωσε με...
Με μια όμορφη Κυριακή, όπως είναι όλες οι Κυριακές στην Αθήνα.

7.11.2016
Συνέπειες μια απόφασης. 
Το ότι βρήσκομαι στην Αθήνα είναι συνέπεια μιας απόφασης. Δεν ξέρω αν την πήρα ή αν με βρήκε αυτή. Το αποτέλεσμα είναι ίδιο.

8.11.2016
Σε τι πιστεύω πως έχω ικανότητες. 
Στο να ανακαλύπτω κάτι όμορφο, εκεί που οι άλλοι δεν το βλέπουν καν. Όλοι οι φωτογράφοι το έχουν αυτό.


9.11.2016
Που θεωρώ πως δεν τα καταφέρνω. 
Α... αυτό είναι εύκολο. Στις χειροτεχνίες. Δεν το έχω καθόλου. Προσπαθώ τόσες μέρες να κάνω μια χειροποίητη κάρτα για την Χριστουγεννιάτικη Ανταλλαγή της Μαρινέλας. Θα στείλω κάτι αγοραστό και είπα να κάνω την κάρτα χειροποίητη. Δεν μου άρεσε το αποτέλεσμά αλλά εγώ θα την στείλω. Η προσπάθεια μετρά.

10.11.2016
Δοκίμασα να ελαττώσω...
Το καθισιό αλλά απέτυχα πανηγυρικά!

***

Αυτά για τις πρώτες δέκα μέρες.
Να περνάτε καλά!




You May Also Like

12 ματιές

  1. Κι εγώ δεν τα πάω καλά με τις χειροτεχνίες! χιχι
    Μα,όπως λες,η προσπάθεια μετρά!😉
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγω έμενα δυο χρονια στην Αθήνα και μακάρι να τα φερει η τυχη ή η ζωή και να ξαναέρθω.
    Όσες αλλαγες και να κανεις στο "φωτογραφίζειν"
    πιστεύω πως πάλι θα υπάρχουν παραπονα.
    Ετσι ειναι οι άνθρωποι θέλουν , πάντα να ειναι πρωτοι και πάντα να κερδίζουν δώρα :)
    Εμενα δεν με πειραζει καθόλου γιατί δεν ξερω να φωτογραφίζω σωστά. Απλά παταω κλικ σε ό,τι μουαρεσει χαχαχαχαχα
    Όσο για τις χειροτεχνίες, το κατεχω πολύ λίγο το αθλημα......
    Καλημερα και καλή εβδομάδα!
    Φιλι γλυκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο για το Φωτογραφίζειν. Θα το σκεφτώ.
      Ευχαριστώ Αριάδνη μου!

      Διαγραφή
  3. Εγώ δεν σε πιστεύω Μαρία ότι κάνεις καθισιό!!! Αστα αυτά!! Βάζω στοίχημα ότι όλη μέρα είσαι τρεχάλα στην δουλειά και στους δρόμους για τις υπέροχες φωτό σου!!! :)))
    Είναι τρομερή η ικανότητα να βλέπεις ομορφιά όπου οι άλλοι προσπερνούν ή αδιαφορούν!! Κάπως έτσι θα εξασκείται κανείς και στην αισιοδοξία!!
    Οσο μπορείς μην επηρεάζεσαι από παρατράγουδα.. Εχουμε θαυμάσει εξαιρετικές λήψεις από όλους τους συμμετέχοντες, λογικό δεν είναι όμως κάποιες να ξεχωρίζουν;;; Οτι αποφασίσεις για το Φωτογραφίζειν θα σε στηρίξουμε εννοείται!!
    Φιλάκια πολλά και καλή βδομάδα να χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερχομαι καταϊδρωμένη 3 ώρες μετά να σου πω επίσης και πάλι πόσο σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου και φυσικά να μην σε αγχώνει καθόλου το χειροτεχνείν κι ότι το μόνο που θέλει είναι εξάσκηση και φαντασία!! Εξάλλου σημασία έχει η προσπάθεια κι η διάθεση Μαράκι μου!!!
    Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαριλένα μου για τα όμορφα λόγια και για την στήριξη!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  5. Μαρία μου,αν γιορτάζεις σήμερα, χρόνια σου πολλά!
    Σε φιλώ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χμμ...δε θα ήθελα να αλλάξει το φωτογραφίζειν...έτσι το γνωρίσαμε, έτσι το αγαπήσαμε, μεγάλα παιδιά είμαστε ας ζήσουμε και με την ιδέα πως κάποιος θα κερδίζει και αυτός ο κάποιος μπορεί να είναι κάποιος άλλος και όχι εμείς...χαχα!
    Τι να πω η έρμη!
    Όσο για την κάρτα, είμαι σίγουρη πως όποιος τη λάβει θα την εκτιμήσει!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι εγώ δε θα ήθελα να αλλάξει το "Φωτογραφίζειν", όχι μόνο γιατί έτσι το γνώρισα και το αγάπησα που λέει και η meΜαρία πιο πάνω, αλλά και γιατί μέσω της ψηφοφορίας και των ενδεχόμενων κριτικών που μπορεί να δεχτεί μια φωτογραφία μου, βελτιώνομαι. Είναι ανατροφοδότηση για μένα η εκάστοτε κριτική των φίλων, τη χρησιμοποιώ για να γίνω καλύτερη. (Πρόσεξε: η κριτική με βοηθάει, όχι η βαθμολογία! Υπό αυτή την έννοια, δεν ξέρω αν θα με βοηθούσε μια σκέτη προτίμηση. Δε θα ήξερα το γιατί!)
    Το να αλλάξεις το όνομα από "διαγωνισμό" σε "δρώμενο", πάντως, δε βλέπω τι διαφορά θα έχει...
    Όσο για τις πρωτιές, ξέρεις πόσες φορές πίστεψα σε μια φωτογραφία μου, την αγάπησα, και τελικά έπιασε πάτο; Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνω, να κάνω σαματά και να την πετάξω στη φωτιά; Όοοχι... συνεχίζω να πιστεύω σε αυτή και να την αγαπώ, για τους δικούς μου λόγους. Και λειτουργώ συνειδητοποιημένα: αυτό που εμένα είναι του γούστου μου (η φωτό μου πχ) δεν μπορεί να αρέσει σε όλους, γιατί είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Αυτό όμως δε με σταματά.
    Μόνο μια πρόταση έχω να κάνω: όταν το θέμα είναι πχ Χειμώνας, οι φωτογραφίες καλό θα είναι να προσπαθούμε να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερη σχέση με αυτό. Οι ίδιες οι φωτογραφίες πρέπει να εντάσσονται στο θέμα, όχι οι τίτλοι τους... το θεωρώ πιο σωστό και επί ίσοις όροις έτσι.
    Πήρα φόρα και έγραψα σεντόνι πάλι... με συγχωρείς!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ