Δάσος Λαϊλιά. Εναλλακτική ιδέα για το τριήμερο.

by - Ιουνίου 21, 2013

Όλοι αυτό το τριήμερο, λόγω και του καλού καιρού, θα ξεφύγουν για να δροσιστούν σε κάποια παραλία. Για όποιον όμως θέλει κάτι διαφορετικό και επίσης δροσιστικό, του προτείνω εκδρομή και κατασκήνωση στο δάσος Λαϊλιά (δείτε λεπτομέρειες ΕΔΩ)



Το δάσος του Λαϊλιά βρίσκετε 25 χλμ από την πόλη των Σερρών στα βουνά της Βροντούς σε υψόμετρο περίπου 1500 μ. 
Ξεκινάμε από την πόλη των Σερρών και ανεβαίνουμε προς Χρυσοπηγή. Ταμπέλες έχει, δεν θα δυσκολευτείτε. Η θέα ανεβαίνοντας εκθαμβωτική.


Καθώς η θερμοκρασία κατεβαίνει αισθητά, η βλάστηση γίνετε πιο πυκνή. Μετά από κανένα μισάωρο φτάνουμε.





Αυτό είναι το σαλέ του χιονοδρομικού, αλλά δεν μας ενδιαφέρει, προς το παρόν τουλάχιστον. Το χειμώνα με χιόνια θα αναφερθώ σε αυτό.


Λίγο πριν το χιονοδρομικό θα δείτε μια ταμπέλα ''Προς Πλατεία Ξυλοκόπων''. Εκεί πάμε.




Ο χώρος είναι καθαρός και οργανωμένος. Υπάρχουν τουαλέτες και πόσιμο νερό. Η κατασκήνωση είναι ελεύθερη, χωρίς καμία χρέωση. Όπως βλέπετε οι πρώτοι κατασκηνωτές έχουν καταφτάσει. Μπορείτε να εγκατασταθείτε και να αρχίσετε τις βόλτες. Λίγο μετά την πλατεία, υπάρχει η περιοχή Καλλιθέα, όπου υπάρχει ένα μπαλκόνι και η θέα από εκεί σου κόβει τα πόδια.




Τον δεκαπενταύγουστο γίνετε πανηγύρι για τον εορτασμό της εκκλησίας που υπάρχει εκεί. Θα σας πρότεινα να αποφύγετε μια επίσκεψη εκείνη την περίοδο γιατί υπάρχει αρκετός συνωστισμός.


Πέρα βέβαια από τα γνωστά μέρη υπάρχουν πολλά να εξερευνήσετε. Να χωθείτε βαθιά μέσα στο δάσος, να αναρριχηθείτε στις πλαγιές του και να νιώσετε την φύση στα καλύτερά της.




Συμβουλή: ΠΑΡΤΕ ΜΠΟΥΦΑΝ!!!

You May Also Like

9 ματιές

  1. Υπέροχη ανάρτηση με μαγευτικές φωτογραφίες!δεν το είχα ακούσει ποτέ αυτό το δάσος..με μαγεψαν τα καταρρακτάκια του,το πράσινό του...αυρες δροσιάς ξεπήδησαν στον υπολογιστή μου!Συγχαρητήρια θερμά!Kate Α.συγγραφέας-ποιήτρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχα, το "πάρτε μπουφάν", μόνο που το διαβάζεις, δροσίζεσαι. Ιδιαίτερα σήμερα η Αθήνα βράζει.

    Υπέροχο μέρος πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναδημοσιεύουμε το θέμα (σήμερα 3-7-2013) στη στήλη "ΕΜΦΑΣΗ" του blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης". Η συγκεκριμένη στήλη βρίσκεται στην πλαϊνή κάθετη μπάρα του blog μας και η αναδημοσίευση γίνεται με απευθείας παραπομπή στο δικό σoυ ιστολόγιο.
    Καλή συνέχεια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους!!!!
    Την περίμενα καιρό αυτή την εκδρομή! :D
    Υπέροχα τοπία!
    Μπράβο Ασμήν του δίνεις και καταλαβαίνει!Μπράβο! ;)
    Αδημονούμε και για τις επόμενες εξορμήσεις.
    Φιλιά απ'την εξωτική Αθήνα και καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!!!!

    Vicious.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ