Εκδρομή και παιχνίδι.

by - Μαρτίου 21, 2013

Να με πάλι εδώ. Πίσω στη δουλειά. Τώρα να σας πω πως ξεκουράστηκα θα σας πω ψέματα. Η αλήθεια είναι ότι χαλάρωσα αρκετά, με είδε το σπίτι μου, με είδαν και οι φίλοι μου, τους είδα και γω. Φάγαμε, ήπιαμε, αράξαμε, βολτάραμε και επιστρέψαμε.
Η ανάρτηση αυτή θα είναι διπλή. Θα είναι εκδρομή και παιχνίδι.

*****
Ας ξεκινήσουμε με την εκδρομή. Είναι ένα μέρος έξω από τις Σέρρες, προς τον Λευκώνα. Να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω με τι σκοπό το έκαναν. Είναι μια λιμνούλα με ένα μικρό πάρκο μπροστά. Σε όσους το έχω πει κανείς δεν το ξέρει. Είναι όμως πολύ όμορφα. Παλιά θεωρούσα ότι είναι κάτι σαν υδροβιότοπος. Φιλοξενούσε πάπιες και διάφορα άλλα πουλιά. Τώρα βέβαια δεν είδα τίποτα. 
Την Κυριακή που είχε ήλιο (με δόντια) πήγαμε μια βόλτα. Βγάλαμε τις φωτογραφίες μας, παίξαμε στην παιδική χαρά σαν παιδιά που είμαστε, φάγαμε το κρύο της αρκούδας και γυρίσαμε σπίτι μας, στην ζεστασιά και στην θαλπωρή μας.
Ιδού λοιπόν...











*****
Πάμε τώρα στο παιχνίδι. Εκεί που δε με έπαιζε κανείς, τώρα δεν προλαβαίνω να παίζω. Και πολύ χαίρομαι για αυτό.
Με κάλεσε λοιπόν η Πασπαρτού Για Παντού να παίξω το παρακάτω παιχνιδάκι και μου έδωσε και αυτό το βραβείο. Την ευχαριστώ πολύ.
Θα πρέπει λοιπόν να απαντήσω σε τέσσερις ερωτήσεις.
Το παιχνίδι αυτό το έπαιξα και στο άλλο μου μπλογκ και έτσι οι απαντήσεις θα είναι παρόμοιες.
Ξεκινάω...
 • Γιατί δημιούργησα το blog μου;
Στο μπλογκ αυτό αρχικά έκανα μόνο αναδημοσιεύεις για περίπου ένα χρόνο. Και αυτός ήταν και ο σκοπός του. Δεν είχα γράψει ούτε σειρά και ούτε είχα σκοπό. Ένα βράδυ όμως δεν ξέρω τι με έπιασε και έγραψα την πρώτη μου ανάρτηση. Από τότε έχει περάσει περίπου ένας χρόνος. Το μπλογκ μου άλλαξε ύφος και από απρόσωπο έγινε προσωπικό. Πολύ χαίρομαι τελικά που έγινε αυτό. Με άλλαξε σαν άνθρωπο πιστεύω. Μα το πιο σημαντικό είναι ότι έβαλε τις σκέψεις μου σε τάξη, μου όρισε καθαρά το τι θέλω και μου έβγαλε έναν άλλο εαυτό που δεν ήξερα ότι έχω.
• Ποια blogs επισκέπτομαι συνήθως;
Μου αρέσουν τα πολιτικά και κοινωνικά μπλογκς αλλά τώρα τελευταία διαβάζω πολλά με βιωματικό και προσωπικό χαρακτήρα. Με βοηθά να ξεφεύγω από την τραγική πραγματικότητα.
• Ποια είναι τα αγαπημένα μου θέματα;   
Η κοινωνία, η κρίση αξίων, ο ρατσισμός, η αγάπη.
• Μια λέξη που χρησιμοποιώ πάντα στο blog:
Η αγάπη και η ελευθερία.

Όποιος θέλει μπορεί να παίξει το παιχνίδι στα σχόλια.

*****
Ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον σας για την περίοδο κούρασης που περνάω. Οι αναρτήσεις μου θα συνεχίσουν να είναι λίγες. Δεν έχω καθόλου χρόνο. Ίσα ίσα που προλαβαίνω να σας διαβάζω και πάντα θα ψάχνω και θα βρίσκω χρόνο για αυτό. Γιατί είναι κάτι που με χαλαρώνει και με ηρεμεί. Έχω και ένα θέμα με τα σχόλια. Ενώ σχολιάζω μετά από λίγο το σχόλιο εξαφανίζετε. Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε σας αυτό, αλλά είναι πολύ σπαστικό. Τέλος πάντων.
Σας φιλώ γλυκά.
Καλημέρα σας.

You May Also Like

24 ματιές

  1. Κουράγιο, θα φτιάξουν τα πράγματα.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα. Πολύ όμορφο μέρος. Ποιος δήμαρχος το έφτιαξε; Γιατί δεν υπάρχουν πλέον πουλιά; Περίεργο πράγμα. Δεν μοιάζει να έχει πρόβλημα ρύπανσης.
    Μαρία μου, προσπάθησε να αντλείς κουράγιο από όπου μπορείς. Ακόμα και από συζητήσεις με ανθρώπους που ίσως δεν συναντήσεις ποτέ, όπως είναι οι μπλογκερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έψαξα λίγο. Δεν ξέρω ποιος δήμαρχος το έκανε, πάντως το θυμάμαι από τότε που ήρθα Σέρρες, πολλά χρόνια δλδ. Υποτήθεται ότι έγινε από τον Δήμο του Λευκώνα για να μπορούν να ψαρεύουν οι κάτοικοι. Και όντως παλιά θυμάμαι κάτι βάρκες. Όπως θυμάμαι και τα πουλιά. Άλλα όπως βλέπεις και την φωτογραφία η μικρή προβλήτα έχει καταστραφεί. Επίσης η λίμνη είναι περιφραγμένη και η πόρτα της έχει λουκέτο. Ίσως είναι ένα από τα πολλά όμορφα έργα τα όποια όμως πήγαν στράφι.

      Ευχαριστώ για την στήριξη.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  3. Σίγουρα θα φτιάξουν τα πράγματα...
    Απόλαυσα τις πανέμορφες φωτογραφίες σου..να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά μιλάς και με τις φωτογραφίες...νιώθω πως αν δεν υπήρχε το κείμενο για την εκδρομή, πάλι τα ίδια θα διάβαζα κοιτώντας τες!!
    Σε χαιρετώ φίλη μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ρίξαμε έξω και ξεφύγαμε το τριήμερο, έτσι;Δε με προσκάλεσες όμως να περάσω κι εγώ καλά σε τέτοια πανέμορφα μέρη!αχαχα!Μου πέφτει βέβαια λιγάκι μακρυά!Πλάκα κάνω!Να εξακολουθείς να περνάς καλά Μαρία με τους ανθρώπους που αγαπάς και σ΄ αγαπούν και να μαζεύεις βραβειάκια, για ν΄ απολαμβάνω τις απαντήσεις σου.Όσο για το πρόβλημα των σχολίων δε μου ΄χει τύχει.Φαίνεται πως θα ΄σαι πολύ "τυχερή"!χαχα!Για τις δημοσιεύσεις μην αγχώνεσαι κι όποτε μπορούμε.Τι να κάνουμε, στην καθημερινή μας ζωή υπάρχουν κι άλλες υποχρεώσεις και το ιστολόγιο δε γίνεται να ΄ναι αυτοσκοπός.Χαλαράααα όπως έλεγε παλιά στο τραγούδι του κι ο Πάζης.
    Καλή δύναμη, καλή συνέχεια και να ΄σαι πάντα καλά!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου ρε Μαριώ! Με τις εξορμήσεις και τις εκδρομές σου! Ζηλεύω όμως...
    Να σκεφτείς, εγώ την Κυριακή ξύπνησα κατα μεσημέρι μεριά, ένεκα που δουλεύαμε το Σαββατο ως αργα, έκανα καφέ και απολύτως τίποτε άλλο, απογευμα πήγα για δουλειά και αργα το βράδυ σ' ένα ντεμέκ πάρτυ, με ντεμέκ μασκαράδες για τις ντεμέκ απόκριες που είχαμε στη ντεμέκ χώρα που ζούμε... Τι να σου πω... περάσαμε χάρμα...!
    Θα θελα να έμενα κι εγώ εκεί κοντα και να κάναμε τσάρκες στη λιμνούλα... ου ου ου ζούλεψα πολύ σου λέω!
    Κι όσο για το άλλο, μην ξεχνάς, τόχουμε ξαναπεί παληκαρού μου, κουράζονται οι ζωντανοί άνθρωποι, οι άλλοι είναι ψώφιοι...
    Μάκια μπόλικα σου στέλνω και χαμόγελα ανοιξιάτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Ανθρωπάκο μου, τι κάνεις;
      Έλα τώρα μην παραπονιέσαι, καλά περνάς.
      Αλλιώς δεν θα είχες ρίξει μαύρη πέτρα πίσω σου. Πάντως χαίρομαι που περνάς και αφήνεις κάτι. Έτσι να περνάς γιατί μας λείπεις.

      Φιλάκια αγάπη μου.

      Διαγραφή
  7. Λατρεύω τις φωτογραφίες σου.
    Λύσε μου μια απορία. Τι μηχανή έχεις;
    Εγώ ο άχρηστος που έχω 3 μηχανές (μια αναλογική και 2 ψηφιακές) και υποτίθεται λατρεύω τη φωτογραφία, δεν έχω αξιωθεί να τις πάρω ποτέ μαζί μου και να τραβήξω κάτι δικό μου. Όλο σε κάτι γιορτές και κρασοκατανύξεις τις χρησιμοποιώ :(

    Να' σαι καλά, να περνάς καλά. Τις αναρτήσεις σου καθώς και 2-3 ακόμη φιλικών blogs τις προτιμώ από δεκάδες άλλα blogs που επισκέπτομαι. Χαλαρώνω και ξεκουράζομαι κι εγώ, έστω νοερά.

    Όσο για τη μιζέρια που συχνότατα βγάζω στα δικά μου λημέρια λειτουργεί ως αγχολυτικό. Φορτώνω, τα λέω και ξεδίνω. Αλλιώς με πιάνει μούρλια :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια Kodak Easyshare Z981. Απλή και φτηνή. Γιατί δεν τα πάω και πολύ καλά με τα πολλά κοκοψιψίνια.

      Και γω χαλαρώνω με τις δικές σου αναρτήσεις. Ειδικά με τις ειδήσεις σου πολύ γελάω. Είσαι από τα πρώτα μπλογκ που διάβασα και συνεχίζω και διαβάζω.

      Το μπλογκ φυσικά είναι αγχολυτικό. Από τα μεγαλύτερα.

      Καλό βράδυ Πετράκη.

      Διαγραφή
  8. Πάρα πολύ όμορφες φωτογραφίες και όμορφη εκδρομούλα κάνατε στο πάρκο! Και είμαι σίγουρη πως μέσα σε όλη σου την κούραση σε βοήθησε λιγάκι αν αδειάσεις το μυαλό σου και να χαλαρώσεις! Τουλάχιστον εγώ αυτό παθαίνω σε τέτοια μέρη!

    Χαίρομαι που από απρόσωπο το έκανες προσωπικό το μπλόγκ σου! Γιατί έτσι έρχεσαι ακόμα πιό κοντά μας και όσο να ναι αυτό είναι όμορφο!

    Να προσπαθείς να ξεκουράζεσαι όσο μπορείς! Πολλά φιλάκια για μια όμορφη ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν νιώθω κουρασμένη με βοηθά πολύ η φύση, αφού λέω να μετακομίσω κοντά της.
      Καλό βράδυ καλή μου.

      Διαγραφή
  9. Φιλενάς πέρα από το ότι είσαι όλα τα λεφτά, αυτήν την φωτό με την ΚΟΥΝΙΑ την λάτρεψα!!! Έσκισες! Κάνε κανά διάλειμμα να σε δούμε κι εμείς, ε;
    Σε φιλώ φωτογραφάρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλάκια καλό μου. Όσο για διάλειμμα θα κάνω μια και καλή μου φαίνεται.

      Διαγραφή
  10. Μένω κι εγώ στις φωτογραφίες σου !!!
    και στην κούραση ... θα περάσει κοριτσάκι μου, έτσι είναι ο χρόνος μας .... τον ψάχνουμε, μας ψάχνει και πάει λέγοντας ... κάθε τόσο κάτι αλλάζει και πάλι από την αρχή.
    Εσύ να είσαι καλά και να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου και όλα τα άλλα θα βρεθούν :))

    Σε φιλώ και σου εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο και ξεκούραστο τριήμερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαρία μου ,

    σε ευχαριστώ πολύ που με τίμησες ....

    Οι φωτο σου είναι ζηλευτές...μυρίζουν αγάπη και ελευθερία!!

    Τα φιλιά μου κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ