Ημερολόγιο Σκέψεων (Απρίλης 1 - 9)

by - Απριλίου 09, 2017


Αγαπημένοι μου αναγνώστες και φίλοι καλημέρα σας. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Μπήκε και ο Απρίλης και περιμένουμε διακαώς τις διακοπές του Πάσχα. Συνεχίζουμε το Ημερολόγιο Σκέψεων πάνω σε μια λίστα δική μου και σε μια λίστα της Κατερίνας. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ελεύθερα.



1. Πάντα ξεκινάμε με μουσική / Ένα ψέμα που δεν έχω ξεχάσει.
Συνήθως θυμόμαστε τα ψέματα που μας είπαν. Εγώ θυμάμαι πιο έντονα και πιο καθοριστικά ένα δικό μου ψέμα. Καλό είναι να κάνουμε κάποιες φορές αυτοκριτική και να αποδεχόμαστε λάθη μας. Μας βοηθά να προχωράμε.


2. Θέα από το παράθυρο / Σήμερα πήγα...
Οι κουτσουπιές της γειτονιάς στα καλύτερά τους / Μια βόλτα στην γειτονιά μου αρκεί.


3. Μια παιδική ανάμνηση / Κάτι που ήθελα πολύ και δεν πραγματοποίησα.
Οι παιδικές μου αναμνήσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το καλοκαίρι στο χωριό. Θάλασσα, βουτιές από την προβλήτα του λιμανιού, παρέες μέχρι αργά. / Ίσως το να κάνω μερικές σπουδές ακόμα ή να κάνω επιτέλους κάποιο σεμινάριο δημιουργικής γραφής.

4. Μια εφηβική ανάμνηση / Ένα ευχάριστο νέο που άκουσα.
Θα έλεγα πως είχα δύσκολη εφηβεία. Πολύ σκέψη, πολλά αδιέξοδα ψυχολογικά. Θα θυμάμαι πάντα την καφετέρια μετά το σχολείο με τους φίλους. / Ένα πολύ ευχάριστο νέο αφορά εμένα και κάποια στιγμή θα σας το πω.

5. Προτείνω μια βόλτα / Με προβληματίζει έντονα.
Τρεις βόλτες σας προτείνω για όσους προλάβουν σήμερα. Η μια είναι να επισκεφτείτε το Comicdom Con Athens 2017 που πραγματοποιείτε για 12η χρονιά στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στο κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Η ελληνική σκηνή comic είναι εδώ, δυνατή, κόντρα στους δύσκολους καιρούς και αποτελείται από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν. Όπως πάντα η είσοδος στο Comicdom Con Athens είναι ελεύθερη! 

Αποτέλεσμα εικόνας για comicdom 2017

Η άλλη βόλτα είναι στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134 - Θησείο) όπου τo Ξεblogάρισμα για δέκατη συνεχή χρονιά, διοργανώνει το Πασχαλινό bazaar του, για την ενίσχυση των παιδιών (0 έως 3 ετών) που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους και των άπορων κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας. Εγώ λόγω προσωπικού κωλύματος δεν μπορώ να πάω τελικά.

Φωτογραφία του χρήστη Xeblogarisma.

Επίσης στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων διοργανώνεται έκθεση VINTAGE TOYS 2017 με θέμα τα παλαιά και συλλεκτικά παιχνίδια κυρίως εποχής 70-80-90, για μικρά και μεγάλα παιδιά. Είσοδος 3€.


Βλέποντας όλες αυτές διοργανώσεις προβληματίζομαι θετικά στο ότι συμβαίνουν πολύ όμορφα πράγματα, ασχέτως αν όλοι προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν κινείται τίποτα.

6. Τι θα έλεγα στον έφηβο εαυτό μου / Μια ανασφάλεια που πρέπει να ξεπεράσω.
Θα έλεγα στον έφηβο εαυτό μου να ζήσει έντονα, να μην κολλάει σε λεπτομέρειες και να μην βιάζεται να μεγαλώσει. / Η μεγαλύτερη ανασφάλειά μου είναι μήπως πάθουν κάτι οι δικοί μου. Κάποιες φορές μου γίνεται εμμονή. 

7. Κάποιος που αγαπώ / Κάτι θετικό που βρήκα στον εαυτό μου.
Αγαπώ την οικογένειά μου υπερβολικά / Το θετικό με μένα είναι ότι δεν με φοβάμαι.

8. Ένας φανταστικός χαρακτήρας / Αγαπημένη στιγμή της ημέρας.
Σέρλοκ Χολμς. Ο αγαπημένος μου. Λατρεύω τις αστυνομικές περιπέτειες. / Το πρωί που όλα αρχίζουν.

9. Προτείνω μια ταινία / Κάτι που με ηρεμεί.
Θεωρώ πως ήταν μεγάλη αδικία για το La La Land που δεν πήρε το Όσκαρ. Το λάτρεψα. Δύσκολο είδος βέβαια το μιούζικαλ και για λίγους. Δεν παύει όμως να είναι ένα μικρό αριστούργημα. / Μια βόλτα στην θάλασσα ή μια Κυριακή πρωί στο σπίτι.


Αυτά για τις πρώτες μέρες του Απρίλη. Εσείς μην ξεχνάτε να ψηφίζετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες στο Δρώμενο Φωτογραφίζειν και να ενημερωθείτε για το νέο μας e-book Αλάτι, ζάχαρη κι αλληλεγγύη βοηθώντας συνανθρώπους μας. 



Να περνάτε και να ζείτε όμορφα!



You May Also Like

5 ματιές

  1. Περιμένοντας τα ευχάριστα νέα σου
    σε χαιρετώ γλυκά....

    Σε φιλώ πολύ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστα...φουσκωτα νεα;;; Οτι και να ναι με το καλο ν ρθει και να το μοιραστουμε!!!
    Καλη Ανασταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σέρλοκ και ξερό ψωμί κι εγώ Μαράκι μου!!! Με το καλό να μας πεις τα νέα σου κοπέλα μου!!
    Αχ αυτές οι ανασφάλειες, πόσο μας παιδεύουν!! Αλλά κάθε μέρα είναι πάλη με τα σκοτάδια!!
    Μαριώ αν θες μπορώ να σου πω λίγες info για δυο καταπληκτικούς ανθρώπους που κάνουν σεμινάρια γραφής!!
    Φιλάκι απολλά κοπέλα μου και καλή Μεγαλοβδομάδα να χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ