Νυχτερινή Εκπομπή.

by - Αυγούστου 18, 2013

Θυμάστε παλιά, στα νιάτα μας, πριν η τηλεόραση κατακτήσει ή μάλλον λεηλατήσει τη ζωή μας, τις νύχτες ραδιοφώνου; Τότε ήταν δύσκολο να βρεις τραγούδια. Το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις ήταν ή να αγοράσεις τον δίσκο του αγαπημένου σου καλλιτέχνη ή να στον γράψει σε κασέτα κάποιος φίλος ή να περιμένεις από το ραδιόφωνο να ακούσεις το τραγούδι που σου άρεσε. 
Θυμάμαι που έπαιρνες τηλέφωνο και το ζητούσες με την απαραίτητη αφιέρωση στο εκάστοτε φλέρτ. Και περίμενες με το rec σε ετοιμότητα για να το γράψεις. Και όταν ο εκφωνητής μιλούσε πάνω στο τραγούδι... τι απογοήτευση. Ήταν και αυτός ένας τρόπος επικοινωνίας. Ένας τρόπος να πεις αυτά που δεν λέγονται.
Θυμάμαι πως πάντα υπήρχε και κάποιος πειρατικός σταθμός. Παρεΐστικος, χωρίς σκοπό, χωρίς απολαβές. Μόνο για την πλάκα, μόνο για τον χαβαλέ, μόνο για την μουσική. 
Στις μέρες μας το ραδιόφωνο έχει χάσει τον ρομαντικό και ανεξάρτητο χαρακτήρα του. Βέβαια και η μουσική έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Έχει γίνει περισσότερο εμπόριο και λιγότερο ψυχή. Έτσι και οι φορείς που συσχετίζονται με αυτή, έχουν πλέον αλλοτριωθεί και αλλάξει χαρακτήρα και σκοπό.
Άλλωστε πόσα πράγματα πλέον δεν χάθηκαν, δεν άλλαξαν ύφος; Όσο το εμπόριο και το χρήμα παρεισφρύουν σε όλους τους τομείς της ζωής, ακόμα και στις πιο προσωπικές στιγμές, ο ρομαντισμός και η πραγματική αξία των πραγμάτων θα χάνετε.
Έτσι άλλαξαν ύφος τα μπάνια, τα ραντεβού, οι βόλτες, τα σουβλάκια, οι μπίρες, οι διακοπές, έτσι και το ραδιόφωνο.
Και έτσι σταματήσαμε να κάνουμε πράγματα μόνο για την πλάκα, μόνο για τον χαβαλέ, μόνο για την μουσική.


Εύχομαι σε όλους σας η ζωή σας να είναι σαν μια νυχτερινή εκπομπή. Με λίγους και καλούς ακροατές, με μουσικές και χρώματα, απλή, πειρατική και χαβαλετζίδικη.
Σας φιλώ.

You May Also Like

16 ματιές

  1. Μάλλον είναι η ανάρτηση που μου έλεγες, ε; Να σου πω -κι από δω- τις καθυστερημένες ευχές μου για τη γιορτή σου. Χρόνια πολλά και καλά και δημιουργικά! Όσο για το κείμενο, όσο το διάβαζα, θυμήθηκα κι αυτούς τους γάμους/παρωδίες (εννοώ τις φιέστες κατά το μυστήριο, αλλά και μετά, στις δεξιώσεις), που είναι όλα τόσο στημένα κι αλλοιωμένα, που μόνο για το ζευγάρι δεν γίνονται! Σε φιλώ γλυκά! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος γάμος; Εδώ παρωδίες γίνονται ακόμα και οι κηδείες. Τι πιο ματαιόδοξο;

      Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  2. Oσο υπαρχουν ανθρωποι..ΠΟΥ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΝ την πραγματικη,ΧΩΡΙΣ εμποριο ζωη..Αυτη θα υπαρχει...
    Και ο πειρατικος ραδιοσταθμος θα υπαρχει...
    Και ο ανεξαρτητος τραγουδιστης και στιχουργος θα υπαρχει..

    Μια κατακτηση του ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ακριβως ειναι αυτη..Ξεπερνει τα στεγανα,και πολλες φορες και τα.....Κρεββατια των διευθυντων των δισκογραφικων..Και των ιδιοκτητων των ιδιωτικων ΜΜΜ...!![Μεσα μαζικης Μαλ...]
    Οι νεοι θα το εκμεταλλευουνε...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Μαχαίρη μου μπας και είμαστε τόσοι λίγοι που δεν φτάνουμε; Όλο λέμε ότι η επανάσταση θα έρθει από τους λίγους, αλλά τι θα γίνει με τους πολλούς;

      Καλημέρα.

      Διαγραφή
  3. Όλοι όσοι είναι πειρατές της ζωής, ξέρουν τι σημαίνει αυθεντικότητα, μεράκι κι αγάπη γι αυτήν.
    Οι υπόλοιποι επαγγελματίες της ζωής, δεν βλέπουν την ώρα να περνούν οι μέρες για να πληρώνονται μόνο και με την φαντασία τους σκέφτονται την ώρα που θα πάρουν σύνταξη.
    Σύνταξη από τη ζωή...
    Εγώ προτιμώ να παρακολουθώ στη ζωή τους πειρατές της, όπως παρακολουθούσα στην εφηβεία μου τους πειρατικούς σταθμούς...
    Έτσι κερδίζω ακόμη λίγη εφηβεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ μου άρεσε το σχόλιό σου.
      Λες οι πειρατές να κάνουν τελικά την διαφορά;

      Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή
  4. Κι άλλο όμορφο ταξίδι στα παλιά που πολύ το ευχαριστήθηκα!
    Μαρία μου χρόνια πολλά με υγεία κι ευτυχία!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσουν τα νοσταλγικά ταξίδια.
      Χαίρομαι που αρέσουν και σε σας.
      Καλημέρα.

      Διαγραφή
  5. καλώς σε βρίσκω κι εγώ Μαρία!
    Χρόνια σου πολλά :)))
    Βλέπω φίλους στα σχόλια από πάνω και χαίρομαι πολύ!
    Αισθάνθηκα οικεία και όμορφα!
    Φεύγω για απόψε γιατί το ξενύχτησα πολύ και επιφυλάσσομαι να περάσω με την ησυχία μου και να σε "γνωρίσω" κι εγώ :))
    Φιλάκια!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καμιά φορά σκέφτομαι αυτά τα παιδιά μας όταν μεγαλώσουν τι θα έχουν να θυμούνται. Το XBOX και το Playstation; Ή το νέο κινητό που πήραν στα οκτώ τους; Δεν ξέρω αν ακούγονται ρομαντικά αυτά που γράφεις και γράφω κι εγώ καμιά φορά, πάντως δεν θα τα άλλαζα με την πεζότητα του σήμερα.
    Να σου στείλω τα καθυστερημένα μου Χρόνια Πολλά.
    Μη με παρεξηγείς, δεν τα πάω καλά με αυτά. Φαντάσου ότι στις 17/8 έχω επέτειο γάμου και την ξέχασα (για πρώτη φορά). Μου τη θύμισε η γυναίκα μου την επόμενη. Χάλια σου λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαφορά μας πιστεύω είναι ότι εμείς αποκτούσαμε τα πράγματα πιο δύσκολα. Δεν θέλω όμως να λέω για την νέα γενιά και να ακούγομαι σαν τον πατέρα μου. Και αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν δύσκολα από άλλες απόψεις. Τα υλικά αγαθά δεν τα εκτιμούν και δεν τα χαίρονται γιατί εμείς τους τα δίνουμε απλόχερα. Η μεγάλη προσφορά μειώνει και την ζήτηση. Πάντα έτσι θα είναι.

      Ευχαριστώ για τα Χρόνια Πολλά. Ούτε και γω τα πάω καλά με τις γιορτές και τις επετείους. Και γω δεν θυμάμαι ποτέ την επέτειο γάμου μου και έτσι ποτέ δεν την γιόρτασα.

      Καλημέρα.

      Διαγραφή
  7. Με γέμισες νοσταλγία μ΄ αυτήν τη δημοσίευσή σου!
    "Θέλω να γυρίσω στα παλιά..!" όπως λέει και το άσμα!Ακόμα όμως πιστεύω πως κάθε άνθρωπος, μπορεί να βρει-έστω και σήμερα- μέσα απ΄ αυτήν την τεχνολογία αυτό που του ταιριάζει κι ας είναι παράκαιρο αυτό!Όπως ακριβώς λέει κι ο επίλογός σου!Οι παλιές και καλές όμως εποχές δεν αναπληρώνονται-έτσι λένε- ή μήπως κάνουν κι εδώ λάθος!
    Υποκλίνομαι στις σκέψεις σου!
    Να περνάς φανταστικά με καλή παρέα και χρόνια σου πολλά!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να νοσταλγείς είναι όμορφο. Αν βέβαια έχεις και καλές αναμνήσεις ακόμα καλύτερα. Το να μένεις όμως στο παρελθόν αυτό δεν είναι καλό. Χάνεις το παρόν, όποιο και να είναι αυτό.
      Καλημέρα.

      Διαγραφή
  8. Πειρατικά, νοσταλγικά κι αξέχαστα.
    Να είσαι καλά για το "κέρασμα της θύμησης"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ