Ημερολόγιο Σκέψεων (Ιανουάριος 1 - 8)

by - Ιανουαρίου 08, 2017


Αγαπημένοι μου φίλοι και αναγνώστες καλημέρα σας. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Ξεκινάμε νέα χρονιά στο Ημερολόγιο Σκέψεων με μια λίστα δική μου. Μπορεί να την χρησιμοποιήσει όποιος θέλει. 


1. Στόχοι για την νέα χρονιά.
Αρχικά να ήμαστε όλοι καλά και γεροί. Από εκεί και πέρα θα ήθελα μια νέα δουλειά, να κάνω περισσότερα ταξίδια και βόλτες, ώστε να γεμίσω έμπνευση και εικόνες.

2. Μια πρωτότυπη ευχή που μου έδωσαν.
Όταν στόλιζα το δέντρο μαζί με τον επτάχρονο ανιψιό μου γυρνάω και του λέω ''Γιωργάκη και του χρόνου με υγεία'' και γυρνάει με μία φυσικότητα μεγάλου και μου λέει ''Και του χρόνου τούμπανο''. Για όσους δεν ξέρουν είναι μια έκφραση που λέμε στο χωρίο, όταν ευχόμαστε σε μια γυναίκα του χρόνου τέτοια εποχή να είναι έγκυος. Δεν ξέρω αν κατάλαβε την φράση, πάντως θα ευχόμουν να βγει αληθινή.

3. Αναμνήσεις από την χρονιά που έφυγε.
Ήταν μια όμορφη χρονιά για μένα. Γεμάτη βόλτες, αγάπη και φίλους. Μου άρεσαν οι καλοκαιρινές διακοπές, τα σεργιάνια στην Αθήνα και οι εξορμήσεις στο χωριό μου. Από εκεί και πέρα δεν δημιούργησα, δεν έγραψα, ούτε φωτογράφησα όσο θα ήθελα.

4. Κάτι που θα άλλαζα αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω.
Πολλά... αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι αν δεν τα έκανα τότε, αν θα ήμουν σήμερα εδώ που είμαι. Κάποια πράγματα είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για να ζούμε καλύτερα στο μέλλον. Αυτό τίμημα φοβούνται πολλοί άνθρωποι να πληρώσουν και για αυτό ζουν δυστυχισμένοι.

5. Συμβιβασμοί.
Συμβιβάζομαι κάθε μέρα και κάθε λεπτό στη βλακεία της δουλειάς μου.

6. Ρίσκα.
Πήρα ένα καθοριστικό, αναγκαστικά πριν 3 χρόνια και μου βγήκε σε καλό. Γενικά όμως δεν θα έλεγα πως είμαι ριψοκίνδυνο άτομο.

7. Εμπιστοσύνη.
Έχω εμπιστοσύνη αρχικά στον εαυτό μου. Έπειτα εμπιστεύομαι τους κοντινούς μου ανθρώπους και τον σύντροφό μου, πως θα με στηρίξουν σε ότι άσχημο έρθει.

8. Κάτι που περιμένω και δεν έρχεται.
Μια επαγγελματική ευκαιρία. Όσον αφορά την προσωπική μου ζωή πιστεύω πως κάποια πράγματα που θέλω θα έρθουν. Το ίδιο εύχομαι και σε σας.


Να περνάτε όμορφα.


****


Μην ξεχνάτε να στέλνετε τις φωτογραφίες σας στο Δρώμενο Φωτογραφίζειν με θέμα ''Γέφυρες...''.





You May Also Like

20 ματιές

  1. Ομορφη η λίστα σου Μαρία μου και τα λόγια σου μου δείχνουν πόση ουσιαστική και όμορφη ψυχή έχεις!!
    ΣΕ φιλώ με την αγάπη μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα όμορφα και ωραία, αλλά εγώ θα σταθώ στον ανηψιό σου και στην ευχή του. Από τη στιγμή που κι εσύ το θέλεις τόσο πολύ, τότε εύχομαι η ευχή του ανηψιού σου,να πραγματοποιηθεί όσο πιο σύντομα, μέσα από την ψυχή μου. Είναι ότι ωραιότερο και με συγκίνησε βαθιά. Και του χρόνου τούμπανο λοιπόν!!!
    Φιλώ σε ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία μου, πολύ μου αρέσει η λίστα του ιανουαρίου. Ανυπομονώ να συλλέξω τις απαντήσεις μου. Μου άρεσε και η απάντηση σου στην ερώτηση 4. Συμφωνώ απόλυτα! Εύχομαι η ευχ'η του μικρού να πιάσει σύντομα ή μέσα στο χρόνο!
    Τα φιλιά μου! 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που χρησιμοποιείς τις λίστες μου. Μου αρέσει να συγκρίνω τις απαντήσεις μας.
      Καλό βράδυ Μαρία μου.

      Διαγραφή
  4. Μαράκι μου με το καλό να πραγματοποιηθεί η ευχή του ανιψούλι σου!! :)))Σε νιώθω για τα επαγγελματικά...
    Μακάρι να ναι μια δημιουργική κι ανθρώπινη χρονιά!! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υγεία να έχουμε Μαριλένα μου και τα άλλα θα τα βρούμε.
      Σ΄ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  5. Μια επαγγελματική ευκαιρία θέλω κι εγώ!
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχομαι Μαρία μου οτι ποθεις .. μακαρι να σ ακουσει η μοιρα σου και να σου κανει τα θελω σου πραγματικοτητα.. η αγαπη των δικων σου ανθρώπων είναι η ουσια της ζωής... καλα να περνας φιλακιααα!!!
    υ.γ εστηλα φωτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όμορφη λίστα Μαρία!!!Χρόνια Πολλά ότι ποθείς, με όμορφες δημιουργίες! Υγεία ευτυχία και έμπνευση να μην σε αφήσουν στιγμή!Όλα τα θέλω σου να γίνουν αληθειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρία μου εύχομαι να σου έρθει η επαγγελματική ευκαιρία που ζητάς, ώστε να μην χρειάζεται να συμβιβάζεσαι στην δουλειά σου. Εύχομαι επίσης το 2017 να δημιουργήσεις, να γράψεις και να φωτογραφίσεις πολύ. Και όλες σου οι επιθυμίες μέσα στην νέα χρονιά να πραγματοποιηθούν! :)
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η λίστα σου άψογη και την τίμησα! :) (αν και δεν τα δημοσιεύω όλα, κάποια τα θεωρώ πιο προσωπικά να μένουν στις λίστες μας για να μας βοηθούν τις επόμενες χρονιές)
    Εύχομαι να πραγματοποιηθούν όλες οι ευχές που επιθυμείς, ειδικά όταν προέρχονται από μικρό παιδί η ενέργεια γίνεται όλο και πιο θετική!!
    Δεν φωτογράφησες όσο θα ήθελες;;; Δηλαδή πόσο παραπάνω;; Νομίζω ότι την προηγούμενη χρονιά είχες μεγάλο υλικό (τουλάχιστον δημοσιευμένο) από καταπληκτικές φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η όρεξη του καλλιτέχνη πάντα θα είναι περισσότερη. Μακάρι δηλαδή.
      Ευχαριστώ Κατερίνα μου για όλα!

      Διαγραφή
  10. Αυτό που γράφεις για το τίμημα το πιστεύω, Μαρία. Όπωε όταν πληρώνεις διόδια για να πας παρακάτω...
    Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου γρήγορα να μπορέσεις να βρεις μια καλύτερη δουλειά.
    Και η ευχή του μικρού να γίνει πραγματικότητα.
    Καλημερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι πληρώνουμε τα παλιά. Κάτι σαν χρέος.
      Σ΄ευχαριστώ Αλεξάνδρα μου!

      Διαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ