Δεν είμαι άθεος, είμαι Ανθρωπιστής.

by - Φεβρουαρίου 19, 2012

Δυσκολεύτηκα πολύ να αποφασίσω αν θα κάνω αυτήν την ανάρτηση. Από την μία μεριά σκέφτηκα ότι το θέμα είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο και ίσως μερικοί δυσαρεστηθούν από τα γραφόμενά μου. Από την άλλη όποιος ενοχλείτε ας το προσπεράσει.
Αφορμή ήταν η ανάρτηση φίλτατου μπλόγκερ στο μπλογκ http://apeleytheros.wordpress.com/. Η ανάρτηση αφορά τις ερωτήσεις (δις παρακαλώ) που κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Βουλή, για λογαριασμό κάποιου (προφανώς) ψηφοφόρου του για την συνέχιση της καταβολής της σύνταξής του, η οποία διεκόπη λόγω του ότι δεν προέβηκε απογραφή των συνταξιούχων, διότι αυτή έθετε ως προϋπόθεση την έκδοση αριθμού ΑΜΚΑ. Ο εν λόγω κύριος επικαλέστηκε ότι του στερεί (ο ΑΜΚΑ) το δικαίωμα να αναγνωρίζεται με βάση το όνομά του που του δόθηκε δια του Βαπτίσματος και τον καταστά από άνθρωπό πλασμένο κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση του Θεού και Χριστιανό Ορθόδοξο σε ένα απλό νούμερο. Δείτε τις δύο ερωτήσεις εδώ και εδώ.
Μετά έρχεται και η αποστομωτική απάντηση του αρμόδιου υπαλλήλου του υπουργείου, στη οποία λέει ότι όλοι οι συνταξιούχοι είναι υποχρεωμένοι βάση νόμου στην απογραφή, η οποία ήταν απαραίτητη για διαχειριστικούς λόγους (όλα καλά μέχρι εδώ) και ότι σύμφωνα με τη Ιερά Σύνοδο ''ο αριθμός ΑΜΚΑ είναι απλώς ένας χρηστικός αριθμός και από όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία ουδείς κίνδυνος προκύπτει για τη σωτηρία των ψυχών''.
Δεν με πείραξε ο τρόπος σκέψης του ''άνθρωπό πλασμένου κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση του Θεού'', αν και αδυνατώ να τον καταλάβω. Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να στοχάζεται ότι ηλιθιότητα θέλει. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η Βουλή των Ελλήνων ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα και ότι πρότεινε και ως επιχείρημα την τραγελαφική απόφαση της Ιεράς Συνόδου. 
Συγνώμη, που ζούμε;
Θεωρώ απαράδεκτο στην Ελλάδα του σήμερα και συγκεκριμένα στην Βουλή των Ελλήνων να συζητιούνται τέτοια θέματα και ακόμα πιο απαράδεκτο να υπάρχει ένα κόμμα που να έχει ως βάση το ορθόδοξο δόγμα. Δεν σας κρύβω ότι όταν είχε συσταθεί το ΛΑΟΣ νόμιζα ότι ήταν κάποιο σατυρικό αστείο τύπου ΑΜΑΝ. Τόσο εξωφρενικό για να είναι αληθινό.
Ο άνθρωπος από καταβολής του είχε την ανάγκη να πιστεύει σε ένα θεό. Σε ένα θεό που σε αυτόν θα στήριζε τις ελπίδες, αυτόν θα ευγνωμονούσε για την επιτυχία του, σε αυτόν θα έριχνε την αποτυχία του και σε αυτόν θα καταλόγιζε την ύπαρξή του και την δημιουργία των πάντων, εφόσον δεν μπορούμε να αποδείξουμε, όχι ακόμα τουλάχιστον, το σημείο μηδέν.
Πως γίνεται μια καθαρά προσωπική πεποίθηση να επηρεάζει τόσο πολύ την κοινωνική και πολιτική ζωή μια χώρας; Και δεν μιλώ μόνο για την Ελλάδα.
Όταν δημιουργείται μια ανάγκη πάντα θα υπάρχουν και οι επιτήδειοι για να την εκμεταλλευτούν. Μπήκαν ανθρώπινοι κανόνες και περιορισμοί, σχεδιασμένοι με τόσο αριστοτεχνικό τρόπο, οι οποίοι προσέλκυσαν πλήθος κόσμου, έτοιμο να τους ακολουθήσει πιστά. Δημιουργήθηκε δηλαδή ένα ''ποίμνιο'' (πολύ ορθή η χρήση την λέξης) αρκετά ελεγχόμενο και ''ποιμένες'' με απίστευτη εξουσία και επιρροή. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην δημιουργία ενός θρησκευτικού κόμματος, ενός ευφυέστατου συνδυασμού, που θέλει να εξουσιάσει και να προσηλυτίσει ταυτόχρονα. Έχουμε καθαρή εμπλοκή της θρησκείας στην πολίτικη ζωή.
Από την άλλη μεριά στην καθημερινή ζωή συναντάμε μια διαρκή προσπάθεια προσηλυτισμού. Από την στιγμή που γεννιέται ένα παιδί ξεκινά όλη αυτή η διαδικασία. Συμφωνώ ότι ένας γονέας έχει χρέος να διαπλάσει το χαρακτήρα του παιδιού του όπως αυτός νομίζει καλύτερα, όσον αφορά τα θέματα θρησκείας, αλλά μέχρι εκεί. Όταν όμως από το νηπιαγωγείο το παιδί είναι υποχρεωμένο να παρακολουθεί το μάθημα των θρησκευτικών, να παριστάτε στην πρωινή προσευχή και να συμμετέχει σε σχολικούς εκκλησιασμούς; Εκεί δεν τίθεται θέμα εκχριστιανισμού; Σαφέστατα όλα αυτά αγγίζουν τα όρια της συνταγματικότητας. Το Σύνταγμα βέβαια το ορίζει καθαρά. Ο προσηλυτισμός απαγορεύεται.
Το βασικότερο λάθος του ανθρώπου δεν είναι ότι επιθυμεί να είναι κοντά στον Θεό, δεν έχω κάτι εναντίων της πίστης. Το βασικότερο λάθος της ανθρώπινης φύσης είναι ότι είναι μακρυά από τον άνθρωπο. Και αυτό συμβαίνει από την πρώτη στιγμή που δημιουργηθήκαμε. Ας προσπαθήσουμε να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα του ανθρώπου. Να αναγνωρίσουμε την αξίας της προσωπικότητας μας. Μα πάνω απ' όλα να καταλάβουμε της τεράστια δύναμή μας.
Δεν είμαι άθεος, είμαι Ανθρωπιστής.

Μαρία Νι


You May Also Like

14 ματιές

  1. Και να προσθέσω κι εγώ ένα ερώτημα που με τριβελίζει από μικρό: με ποιο δικαίωμα μας βαπτίζουν σε ηλικία που δεν εχουμε τη δυνατότητα επιλογής;
    Με ποιο δικαίωμα μας εγγράφουν σε μια θρησκεία χωρίς τη συναίνεσή μας;
    Φυσικά και δεν φταίνε μόνο οι γονείς.
    Αυτοί λόγω της κοινωνικης κατακραυγής που θα ακολουθούσε, ακόμη κι αν δεν πιστεύουν, αναγκάζονται να βαπτίζουν τα παιδιά τους, για να μην είναι αυτά στιγματισμένα στην κοινωνία.

    Ας πιστεύει ο καθενας σε ό,τι Θεό γουστάρει, εγώ δεν έχω πρόβλημα.
    Ας πιστεύει στον Ιησού, στον Αλλάχ, στο Βούδα, στον Σούπερμαν, στον Μπάτμαν, στον Τσακ Νόρις...
    ποσώς με ενδιαφέρει.

    Αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι θρησκείες είναι από τους ισχυρότερους μηχανισμους εξουσίας και δεν εξουσιάζουν μόνο τους πιστους τους (που κακό του κεφαλιού τους) αλλά και τους υπολοίπους.
    Δεν εχω καμία υποχρέωση απέναντι στους Χριστόδουλους, Άνθιμους, Ιερώνυμους κλπ. για να ανακατεύονται στη ζωή μου.
    Οι θρησκείες που εκπροσωπουν ας είναι θεσμοί που εκπροσωπούν τα "ποίμνιά" τους.
    Εγώ τι φταίω όμως;;;

    Όσο για το θέμα της βουλής, πραγματικά μιλάμε για αστεία υπόθεση.
    Εδώ και ένα χρόνο σχεδόν ο Υπ Οικονομικών δεν εχει εμφανιστεί για να απαντήσει στην επερώτηση περί σχέσης του αδερφού του ΓΑΠ με εταιρεία CDS... αλλά για τις μαλακίες του ΛάΟΣ έχουν χρόνο οι υπουργοί να απαντούν...

    Καλά, βέβαια, η απάντηση της Ιεράς Συνόδου τσάκισε κόκκαλα!

    "από όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία ουδείς κίνδυνος προκύπτει για τη σωτηρία των ψυχών."

    χαχαχαχα
    ακόμα γελάω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήθελα να σου κάνω μία διευκρίνυση, οσων αφορά την απορία σου, Μαζεστίξ.
      Η βάπτιση, είναι ένα "μυστήριο" τελετή μύησης δηλαδή που με αυτήν το νήπιο-μύστης, μυείται στη ανάλογη θρησκεία.Δηλαδή "αποκτά" θρήσκευμα...και όχι όνομα!!!
      Η πράξη ονοματοδοσίας είναι μία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ που λαμβάνει χώρα σε οποιοδήποτε δημαρχείο υπάγεσαι σαν πολίτης, και δεν έχει καμία σχέση με το δύο σ ένα που παρέχεται από την εθνική μας θρησκεία, (το ορθό δόγμα), της Ορθής δοξασίας του θεού...
      Είμαι κι εγώ βαπτισμένη με αυτον τον τρόπο, όπως και τα παιδιά μου.Σκεφτομαι εδώ και αρκετά χρόνια, όμως να αποποιηθώ, του θρησκευματός μου, για έναν και μοναδικό λόγο γιατί η πλειοψηφία του κράτους που λέγεται θρησκεία(πάντα με εξαιρέσεις) "δεν έχουν το Θεό τους"!!!
      Συγνώμη για τον τρόπο της παρέμβασης μου.
      Καλή συνέχεια να έχεις.

      Διαγραφή
    2. Xibalba, συμφωνώ απολύτως.
      Αν και βαπτίστηκα, όταν έρθει η ώρα να κάνω κι εγώ τα δικά μου παιδιά, δεν έχω σκοπό να προχωρήσω σε βάπτιση.
      Θα προχωρήσω σε ονοματοδοσία και θα αφήσω το παιδί να ακολουθήσει όποια θεολογική άποψη γουστάρει.
      Είτε άθεος γίνει είτε παλαιοημερολογίτης είτε ιεχωβάς είτε βουδιστής, δικαίωμά του.

      Εγώ θα του πω την άποψή μου και από κει και πέρα ας κάνει ό,τι νομίζει.

      Διαγραφή
  2. και άθεος να ήσουν, είναι δικαίωμά σου!! κανείς δεν πρέπει να απολογείται για τέτοια προσωπικά θέματα! κατά τα άλλα, τι περιμένουμε με το λαικισμό και την ανοησία που δέρνει τους περισσότερους πολιτικούς κ πολλούς από τους ψηφοφόρους τους...σοβαρότης μηδέν! για μερικα ψηφαλάκια κ για να μη χάσουν τη δημοτικότητα, γίνονται ρόμπες...ουσία και σταθερή άποψη μηδέν, άγονται και φέρονται με γνώμονα τη δημοτικότητα!
    η Ελλάδα -αν δε κάνω λάθος -είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που έχει υπουργείο το οποίο ονομάζεται υπουργείο "Παιδείας και...Θρησκευμάτων" (!)...από πού κι ως που; καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε αυτό το θέμα ήθελα να γράψω πολλά αλλά το μόνο που δεν θέλω είναι να κουράσω με μια μακροσκελή ανάρτηση. Όπως για την βάπτιση που αναφέρεις φίλε Μαζεστιξ, όπως για το υπουργείο που πολύ σωστά αναφέρεις Δέσποινα, για την θρησκευτική ορκωμοσία των πολιτικών, για τον αγιασμό στα σχολεία και πολλά πολλά άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κακό είναι ότι τον τελευταίο καιρό εξ αιτίας της κρίσης όλο και περισσότερο καταφεύγουν οι άνθρωποι στη θρησκεία για να λύσουν τα προβλήματα τους (να τα διαιωνίσουν λέω εγώ) Είναι τόσο βαθιές οι ρίζες που δεν ξέρω τι είδους τσάπα χρειάζεται για να ξεριζωθούν. Και που να δείτε και την κωμικοτραγική κατάσταση της πρωινής προσευχής στα σχολεία.Υποκρισία, υποκρισία και πάλι υποκρισία.
    Και το άλλο που το πας; Λέω για τη χρηματοδότηση των μητροπόλεων να κάνουν συσσίτια. Έλεος!
    Εγώ πάντως αγαπώ τη φύση μέσα στην οποία εντάσσεται και ο άνθρωπος γι' αυτό και είμαι άθεη με την θρησκευτική έννοια, διότι πιστεύω ότι ο θεός είναι η αγάπη για τον συνάνθρωπο , τον αδύνατο, τον καταφρονεμένο , το δυστυχισμένο, η συμπαράσταση, η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια και ως εκ τούτου πρέπει να βρίσκεται μόνο στην καρδιά μας.Ας κοιτάξουμε λίγο μέσα μας , είναι εκεί;

    Υ.Γ.Ένα βιαστικό σχόλιο λίγο πριν φύγω για δουλειά.
    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ πάντως θα έλεγα το αντίθετό, ότι ο κόσμος απομακρύνετε όλο και περισσότερο από την εκκλησία γιατί έχει καταλάβει το καλοστημένο παιχνίδι που παίζει.
      Τον θεό τον κρύβει κάθε άνθρωπος μέσα του, έχεις δίκαιο.
      Δεν ξέρω αν υπάρχει θεός, αλλά υπάρχουν άνθρωποι και αν λίγο είχαμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και πίστη στον εαυτό μας δεν θα είχαμε ανάγκη κανέναν θεό για να γεμίζει ενοχές.

      Διαγραφή
  5. Να κάνω την παραφωνία; Να την κάνω!
    Αρχικά θεωρώ απίστευτη ηλιθιότητα την απόφαση του ηλικιωμένου οπαδού του ΛΑ(Θ)ΟΣ να μην ενδιαφερθεί για το ΑΜΚΑ του. Και οι μητροπολίτες έχουν. Το ότι προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να παραστήσει τον θρησκευόμενο επαναστάτη είναι απόλυτη σαχλαμάρα. Ίσως να δικαιολογείται από το προχωρημένο της ηλικίας του (στην άνοια - αλτσχάιμερ αναφέρομαι).
    Ταυτότητα δεν έχει; ΑΦΜ δεν έχει; ΑΣΜ (Αριθμός Στρατιωτικού Μητρώου) δεν έχει; Αριθμό βιβλιαρίου υγείας δεν έχει; Πως θα τον ξεχωρίσει το κράτος στις συναλλαγές του με αυτόν; Από το ύψος ή τη διάσταση της καράφλας; Έλεος δηλαδή.
    Από την άλλη αγαπητή Μαρία θα σου πω ότι το μάθημα των Θρησκευτικών ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό. Ο κάθε πολίτης μπορεί να το αναφέρει στο διευθυντή του σχολείου από την 1η Δημοτικού και να απαλλαγεί. Ομοίως απαλλάσσεται και από την πρωινή προσευχή, από τον όρκο στα δικαστήρια, από την ορκομωσία στο στρατό, σε διορισμό κλπ. Όλα τα παραπάνω είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα και απαραβίαστα. Έχουν επίσης θεσμοθετηθεί πειθαρχικές και ποινικές διώξεις για τους παραβάτες.
    Τέλος θα σου πω πως έχεις σχηματίσει λάθος εντύπωση για τη Βουλή. Τι νομίζεις πως συζητούν εκεί μέσα; Τις ώρες που δεν γράφουν οι κάμερες, κάτι τέτοιες ηλιθιότητες κουβεντιάζουν, θέματα που έχουν να κάνουν με τους ψηφοφόρους τους. Για άδειες ταξί, Καντίνας και ΠΡΟΠΟ συζητούν. Τους έχεις για σοβαρή συζήτηση;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Πέτρο μπορεί όλα όσα αναφέρεις να μην είναι υποχρεωτικά για τους πολίτες αλλά είναι υποχρεωτικά για τους φορείς. Αν ήσουν διευθυντής σε ένα σχολείο θα είχες το δικαίωμα να αφαιρέσεις το μάθημα των θρησκευτικών από την ύλη; Μπορεί ένα δικαστής να αφαιρέσει το Ευαγγέλιο από τον όρκο;
      Ο προσηλυτισμός σαν έννοια, ειδικά στο σχολείο, υπάρχει άσχετα αν έχει έχεις το δικαίωμα να μην γίνεις αποδέκτης.
      Αν σε πετάξουν μέσα στα σκουπίδια δεν είσαι υποχρεωμένος να τα φας, αλλά θες δεν θες θα λερωθείς.
      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
  6. Μαρακι όταν μπερδεύεται η Θρησκεια με την πολιτική τ πράγμα αρχίζει να βρωμάει.
    τι σχέση μπορεί να έχει η θρησκεία βασιζόμενη σε θεοκρατικούς κανόνες και αρχές, με την πολιτική που είναι βασισμένη σε ανθρώπινα και εγωκεντρικά συμφέροντα;
    από εκεί να καταλάβει κανείς αν η θρησκεία που λέει ότι εκπροσωπεί ο καθένας μπορεί να είναι σωστή ή όχι.
    ο Θεός αν ήθελε να ασχολούνται οι "δούλοι" του με την πολιτική, όταν έστειλε τον γιο του εδώ στη γη δεν θα τον άφηνε να θυσιαστεί για τους ανθρώπους αλλά θα τον είχε κάνει πλανητάρχη .
    ας σκεφτεί ο καθένας γιατί ο Χριστός δεν δέχτηκε να πάρει τα βασίλεια που του πρόσφερε ο διάβολος στην έρημο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα βρε γείτονα, καλώς ήρθες στο σχολιασμό.
      Μεγάλο θέμα και ατελείωτο. Η συνέχεια κατ΄ιδίαν.

      Διαγραφή
    2. Σου έχω καλύτερη απάντηση αλλά... κατ'ιδίαν...
      Τ'απόγευμα.

      Διαγραφή
    3. Σε λάθος κόΣΜΟ!εΚΕΊ ζΟΎΜΕ...ΕΓΩ δε δυσαρεστήθηκα,απόρησα...αρκετά έχω δυσαρεστηθεί,από τον ΛΑΘΟΣ κοσμο στον οποίο ζούμε τόσα χρόνια...Προσωπικά ΔΕΝ ενοχλούμαι και ΔΕΝ ΘΈΛΩ ΝΑ το προσπεράσω. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΉΣ:Ο ΆΝθρωπος που ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο και ασχολείται ΕΝΕΡΓΆ με του Ανθρώπους.Οι Άνθρωποι δεν στοχάζονται ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ηλιθιότητες. ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΧΑΖΟΝΤΑΙ ΗΛΙΘΙΌΤΗΤΕΣ τΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥς αΝΘΡΩΠΟΥς ΩΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ.
      <>Η βΟΥΛΉ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΓΙΑΤΊ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΊ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΘΈΜΑ>>;ΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΉ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΆΡΧΟΥΝ,Η ΑΠΟΡΊΑ Έφτασε ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΟΥΣ ΆΝΕΤΑ ΈΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ Ν'ΑΣΧΟΛΗΘΟΎΝ...ΑΦΟΡΆ ΤΟ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ενος ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑς της οποιίας,Δεν παρΈλαβε τον αριθμό μητρώου του.
      ΓΙΑΤΙ χαρακτηρίζεται ως τραγελαφική η απόφαση της ιεράς συνόδου;"Ο ΑΡΙΘΜΌΣ αΑμκα είναι απλώς ένας χρηστικός αριθμός και από όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία ουδείς κίνδυνος προκύπτει για την Σωτηρία των ψυχών"εΔΏ απλά εξηγεί,τι είναι ο αριθμός αμκα..Τελικά ειστε Υπέρ της θρησκείας η εννοείτε ότι το αμκα είναι εναντίον της;
      <>
      Το ΒΑΣΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ_ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ!'ΕΝΑ ΑΛΛΟ τΟ βΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ.Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ "ΛΑΘΟΥς" ομως ειναι η ελευθερια διακινησης "σωστου" με ευκολια.
      ΟΤΑΝ-ΟΣΟ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
      <>ΓΊΝΕΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ...ΑΦΟΥ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ αΡΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ..ΑΡΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ...(ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ.ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ) ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ,ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΔΕΝ εχω καμια θεληση,να αντιδρασω πΡος εσας κι εγω απλα δεν καταλαβαινω την ουσια του προβληματος στο Αρθρο.ουτε ειμαι Υπερ της μιας μεριας(ΛΑΟΣ)η την Αλλης(πολιτης-ψηφοφορος...του ανθρωπου που εδωσε τη συγκεκριμενη απαντηση)

      Διαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ