Η χώρα μου.

by - Οκτωβρίου 28, 2016

Στο photo a day της 26ης Οκτωβρίου η λέξη πάνω στην οποία έπρεπε να εμπνευστούμε για να ανεβάσουμε τις φωτογραφίες μας ήταν η λέξη ''My Country...''. ''Η χώρα μου...'' λοιπόν. Και τι φωτογραφία να ανεβάζω για αυτήν την πανέμορφη χώρα; Μόνο ένα κολάζ θα μπορούσα να κάνω και πάλι θα ήταν λίγο για να περιγράψει τις ομορφιές της. 

Και μετά σκεφτόμουν τόση ομορφιά και πόσο δεν μπορούμε να την εκτιμήσουμε, αλλά περισσότερο να την σεβαστούμε. Γιατί πρέπει να καταλάβουμε πως αυτή η ομορφιά δεν είναι δεδομένη. Μπορεί να χαθεί ανά πάσα στιγμή, αν δεν προσέξουμε, αν αδιαφορήσουμε. Και δεν προσέχουμε και αδιαφορούμε. Χάνουμε πολύτιμα πράγματα και δίνουμε αξία σε εφήμερα και χαζά. 

Βλέπω ανθρώπους που μισούν την Ελλάδα, που την βρίζουν, που μιλάνε άσχημα για τους Έλληνες. Σίγουρα όμως αυτοί δεν θα έχουν κάνει τίποτα για να αλλάξουν τον τόπο τους, γιατί πρέπει πρώτα να αλλάξουν αυτοί. Είναι δύσκολο να προσπαθείς να είσαι σωστός. Και σαν λύση βλέπουν την απομάκρυνσή τους από τα κοινά, την αδιαφορία τους για τα προβλήματά της, ακόμα και την φυγή τους σε άλλη χώρα.

Ο πλούτος και το μέλλον μας είναι εδώ. Καμία άλλη χώρα δεν θα μας δώσει αυτό που μας δίνει η Ελλάδα. Αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και ο καθένας χώρια να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Δεν περιμένω τίποτα πια από τις κυβερνήσεις. Δεν μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Γιατί δεν έχουν όραμα. Το όραμά τους είναι καθαρά πολιτικό και δεν έχει καμία σχέση με τον συμφέρον της χώρας. Ιδιωτική πρωτοβουλία. Αυτό θα μας πάει μπροστά. Το ένα του καθένα θα κάνει τα πολλά. 

Εδώ, με αγάπη για την πατρίδα, χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα, με πίστη και ελπίδα. Με το ένα πόδι στην παράδοση και το βλέμμα στο μέλλον. Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας εδώ, με τρόπους και αξιοπρέπεια. Και ας μην είμαστε καλά οικονομικά. Τα ιδανικά δεν πρέπει να φθίνουν λόγω της κρίσης. Αν φθίνουν σημαίνει πως δεν τα είχαμε ποτέ. 

Αλλάζουμε την παλιά Ελλάδα, αλλάζοντας πρώτα εμείς. Κάθε μέρα και όχι όταν είναι γιορτή. Παραμένοντας άνθρωποι και αγαπώντας ξανά αυτόν τον τόπο. Διεκδικούμε αυτό που χάσαμε πίσω. Δεν θα μας το χαρίσει κανείς. 

Κλείνω με μια σκέψη αυτοκριτικής. 
Τίποτα δεν χάνεται αν εμείς πρώτα δεν το αφήσουμε να χαθεί.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα.




You May Also Like

4 ματιές

  1. Χρόνια πολλά, Μαρία, και σε εσένα.
    Συμφωνώ και προσυπογράφω τα όσα γράφεις. Και προσθέτω ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε σχεδόν τίποτα για να αλλάξει αυτή η χώρα. Και, για να μην παρεξηγηθώ, διευκρινίζω: για να αλλάξει η χώρα (και δεν εννοώ τα βουνά, τα ποτάμια και τις θάλασσες), θα πρέπει να αλλάξουν οι άνθρωποι.
    Αλλά και γι'αυτό, πάλι δεν χρειάζεται να κάνουμε σχεδόν τίποτα. Και, για να μην παρεξηγηθώ, διευκρινίζω και πάλι: αν ο καθένας από εμάς κάνει μία ελάχιστη, τόση δα, αλλαγή στη συμπεριφορά του (προς το καλύτερο, εννοείται) αυτόματα τα πράγματα για όλους θα έχουν γίνει απείρως καλύτερα. Και αν στη συνέχεια αλλάξουμε κάτι μικρό ακόμα, δε θα γίνουν ακόμα καλύτερα;
    Από τα μικρά ξεκινάνε τα μεγάλα, και ακόμα και οι μεγαλύτερες πορείες ξεκινάνε με το ίδιο, μικρό, πρώτο, αβέβαιο βήμα. Δεν υπάρχει τέλος στη διαδρομή. Η διαδρομή μπορεί να φτάσει μέχρι τα αστέρια. Αρκεί εμείς να κάνουμε το πρώτο βήμα. Και να μην περιμένουμε ποτέ να ξεκινήσουν πρώτα οι άλλοι...
    Χρόνια πολλά και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστευω οτι θα πρεπει καποτε να αγαπησουμε αυτη τη χωρα
    και να μην επιτρεψουμε στους εχθρους της να την επιβουλευονται και να την καπηλευονται.
    Χρονια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ και προσυπογραφω Μαρία μου μου αυτα που γραφεις και που γραφει και η Πιππι στο σχόλιο της... απο ενα μικρο βημα ξεκινουν όλα απο το δικο μας..αυτη η πανεμορφη χωρα..θα γίνει σπουδαια.. αρκει ενα εμπρός..!!!
    Ας ευχηθουμε να γινει το γρηγοροτερο...και έχεις ενα ομορφο Σαββατοκύριακο... φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή τη χώρα μου την ταλαίπωρη, δε την αλλάζω με καμία. Και στα δύσκολα μαζί της και ας πάρουμε χαμπάρι, ότι από εμάς θα ξανανιώσει και θα στηθεί ξανά στα πόδια της. Μη την παρατάμε και κυρίως μη την αφήνουμε στο έλεος ανίκανων ανθρώπων, να τη κουμαντάρουν.
    Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα γράφεις Μαράκι μου!
    Σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ