Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

Ημερολόγιο Σκέψεων (Ιούλιος 4 - 10)


Αγαπημένοι αναγνώστες ελπίζω να είστε όλοι καλά. Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Το μυαλό μας στις διακοπές που έρχονται. Συνεχίζω το Ημερολόγιο Σκέψεων. Καινούργια λίστα για τον Ιούλιο. Μπορείτε να την χρησιμοποιείτε ελεύθερα.


4.7.2016
Ένα γλυκό.
Ξεκινάμε με τον βασιλιά του καλοκαιριού, το παγωτό φυσικά.


5.7.2016
Όταν γράφω νιώθω...
Νιώθω ελεύθερη. Νιώθω να λυτρώνεται ο νους από φυλακές και οι σκέψεις μπαίνουν στην ακριβή τους σειρά. Ότι δηλαδή δείχνει η παρακάτω φωτογραφία.


6.7.2016
Όταν μεγαλώνω συνειδητοποιώ.
Πως τα υλικά αγαθά είναι μάταια και γεμίζουν για λίγο την ψυχή. Κανένα παιδί δεν γίνεται ευτυχισμένο με ένα ακριβό παιχνίδι, κανένα ζευγάρι δεν ζει χαρούμενο επειδή έχει όμορφο σπίτι, κανένας φίλος δεν μένει δίπλα σου για πάντα, επειδή του κάνεις δώρα. Μπορούμε να ζήσουμε και με λίγα. Το πρόβλημα δεν είναι όταν κάνουμε εκπτώσεις στα αγαθά μας, αλλά εκπτώσεις στις ζωές μας.

7.7.2016
Η φιλία για μένα.
Όταν ήρθα πριν 1.5 χρόνο στην Αθήνα φοβόμουν πως επειδή δεν είμαι και τζόβενο, ότι δεν θα κάνω νέους φίλους. Θεωρούσα πως τους φίλους τους κάνεις όταν είσαι πιο μικρός. Έκανα λάθος. Έχω κάνει υπέροχους φίλους εδώ. Περνάμε πολύ ωραία μαζί, αλλά παράλληλα στηρίζει σε κάθε περίπτωση ο ένας τον άλλον. Φυσικά οι φίλοι από το χωριό, από το σχολείο θα έχουν πάντα ξεχωριστεί θέση στην καρδιά μου και παντοτινή.

8,7,2016
Μια σύντομη απόδραση.
Πριν μερικά σαββατοκύριακα είχαμε πάει στον Λουτρόπυργο. Μόνο μισή ώρα από την Αθήνα, γεμίσαμε μπλε και πράσινο. 


9.7.2016
Πατρικό...
Είναι το μέρος που πάντα οι διακοπές θα είναι οι πιο γλυκές, οι πιο ξεκούραστες, οι πιο ξένοιαστες. Το απάγκιο του καθένα.

10.7.2016
Η Κυριακή μου!
Σήμερα λέω να μην κάνω ΤΙΠΟΤΑ. Τι ωραία είναι κάποιες φορές να μην κάνεις ΤΙΠΟΤΑ.


*******


Εσείς όμως μπορείτε να γράψετε μια Ιστορία του καλοκαιριού...


Κόντρα σε νωθρούς, άγριους και φασιστικούς καιρούς δημιουργούμε και προσφέρουμε, όσο και όπως μπορεί ο καθένας μας.2 σχόλια:

 1. "Το πρόβλημα δεν είναι όταν κάνουμε εκπτώσεις στα αγαθά μας, αλλά εκπτώσεις στις ζωές μας"
  Τα είπες όλα Μαρία μου

  Καλή Κυριακή ♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παρέλειψα....σ' ευχαριστώ και δημόσια
  για το πανέμορφο βιβλίο που μου έστειλες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

τελευταία άρθρα