Ημερολόγιο Σκέψεων (Απρίλιος ημέρες 18 - 24)

by - Απριλίου 24, 2016


Αγαπημένοι μου αναγνώστες ελπίζω όλοι να είστε καλά. Τελευταία εβδομάδα πριν το Πάσχα. Εν μέσω προετοιμασιών συνεχίζουμε λοιπόν με το Ημερολόγιο Σκέψεων με την λίστα της Κατερίνας.


18.4.2016
Θέλω να δώσω...
...μια σφαλιάρα σε μερικούς ανθρώπους να συνέλθουν. Μπας και σωθεί αυτός ο κόσμος. Μάλλον όμως ματαιοπονώ. Ίσως να μην νιώσουν τίποτα.

19.4.2016
Αγαπημένος ήχος
Ο ήχος του καλοκαιριού. Τα τζιτζίκια, η ησυχία του μεσημεριού, ένα αμάξι να περνά που και που, οι γρίλιες κλειστές, χαμηλή μουσική και αυτή η γλυκιά αίσθηση του μισοκοιμισμένου.

20.4.2016
Αγαπημένη μυρωδιά
Η μυρωδιά της γης μετά την βροχή. Όλα ξεπλυμένα, καθαρά και λαμπερά, λες και προσπαθεί η φύση να καθαρίσει το περίβλημά μας μπας και νιώσουμε και ΄μεις λιγάκι καθαροί.


21.4.2016
Πότε ντράπηκα και γιατί.
Η ντροπή είναι μια αίσθηση που λείπει γενικώς από τους ανθρώπους. Αν την είχαμε κάποια πράγματα δεν θα τα κάναμε. Είναι ένα ένστικτο και δεν είναι απόφαση. Όταν φθίνει αυτό το ένστικτο, γινόμαστε πιο αδίστακτοι και πληγώνουμε τους συνανθρώπους μας. Έχω ντραπεί πολλές φορές στη ζωή μου, αλλά θυμάμαι και εποχές που σπάνια ντρεπόμουν. Εκ των υστέρων ντρέπομαι για εκείνες τις εποχές. Πλήγωσα κάποιους ανθρώπους και δεν έπρεπε.

22.4.2016
Μια καλή είδηση που διάβασα.
Για τον Περίπατο Βιβλίου που έγινε χθες. Μια υπέροχη ιδέα που όμως δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρευρεθώ. Γίνονται τόσο όμορφα πράγματα στην Αθήνα και ειδικά εν μέσω κρίσης είναι ακόμα πιο σημαντικό. 

23.4.2016
Κάτι που δεν αντέχω να βλέπω.
Με εκνευρίζουν αφάνταστα όλες αυτές οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο με ψευδείς ειδήσεις. Μερικές είναι απλά χαζές και έχουν σκοπό μόνο να σοκάρουν με έναν τίτλο, για να σε βάλουν στην διαδικασία να μπεις στην σελίδα τους, ώστε να ανεβάσουν την επισκεψιμότητά τους. Όμως άλλες δεν είναι καθόλου αθώες. Θεωρώ πως θέλουν να δημιουργήσουν μια αίσθηση στον κόσμο, εντυπώσεις λανθάνουσες. Μια προπαγάνδα βασικά προς έναν συγκεκριμένο στόχο. Βέβαια και το κοινό βολεύεται στην ευκολία της σκέψης και δεν πάει παραπέρα. 
Λόγου χάρη, επειδή υπάρχει μια περίεργη αίσθηση γενικά στον κόσμο προς τους μουσουλμάνους, όλη αυτή την θρησκευτική διαφορετικότητά μας πολλές φορές παρουσιάζεται υπέρ του δέοντος υπερβολική και καταστροφική για μας. Είναι λίγα τα άρθρα που ερμηνεύουν με σωστό και ψύχραιμο τρόπο την εισροή αυτών των πληθυσμών στο Ευρωπαϊκό έδαφος και για τις συνέπειες που ενδεχομένως μπορεί να προκύψουν. Οι περισσότερες φωνές βασίζονται στο θυμικό και όχι σε κάποια επιστημονική ή ιστορική ερμηνεία. 
Αυτό όμως όπως καταλαβαίνετε δεν είναι δημοσιογραφία, είναι τσαρλατανισμός. Άλλοτε απλά θέλει να προσελκύσει μερικά like παραπάνω, άλλοτε όμως με αυτή την προπαγάνδα χτίζονται καριέρες.

24.4.2016
3 πράγματα για τα οποία είμαι περήφανη.
Το ένα είναι ότι άρχισα να γράφω, να δημιουργώ μέσω των blogs μου, κάτι που δεν έκανα πρωτύτερα ποτέ. Το δεύτερο είναι ότι δεν εφησυχάζομαι, σκέφτομαι πιο σφαιρικά και δεν σχηματίζω εύκολα γνώμη, αν δεν το εξετάσω απ΄όλες τις πλευρές. Και το τρίτο είναι που έφτιαξα την ζωή μου από το μηδέν ξανά.

*********


Αυτά λοιπόν για αυτήν την εβδομάδα. Την επόμενη Κυριακή δεν θα τα πούμε με αυτή την στήλη διότι θα λείπω. Εσείς όμως μην ξεχάσετε να επιλέξετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες στον Διαγωνισμό Φωτογραφίζειν μέχρι απόψε το βράδυ. 

Σας εύχομαι καλή Μεγάλη Εβδομάδα.


*********

You May Also Like

2 ματιές

  1. Μαρία μου καταπληκτικές οι σημειώσεις σου και σε αυτές τις ημέρες του ημερολογίου!
    Όσον αφορά την πρώτη δεν θα νιώσουν τίποτα..
    Αχ πόσο τρυφερά με μετέφερες με την δεύτερη στο καλοκαιράκι το ξέγνοιαστο που όλοι έχουμε τόσο ανάγκη..
    Περί ντροπής άψογη οπτική επί του θέματος.. Είναι ένστικτο και όχι απόφαση.
    Καλή εβδομάδα να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό με την σφαλιάρα αμέτρητες φορές το χω σκεφτεί κι εγώ αλλά ας όψεται... Λατρεύω όσο τίποτα το νοτισμένο χώμα πως μυρίζει!!
    Και πως να μην είσαι περήφανη που τα χεις καταφέρει κι έχεις δει όνειρά σου να παίρνουν σάρκα!! Συνέχισε έτσι Μαρία μου!!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ