Ημερολόγιο Σκέψεων (Μάρτιος ημέρες 15 - 20)

by - Μαρτίου 20, 2016


Αγαπημένοι μου αναγνώστες ακόμα μια εβδομάδα του Μάρτη έφυγε στο παρελθόν. Μια εβδομάδα λιγάκι δύσκολη για μένα, κουραστική αλλά πάντα αισιόδοξη. Εαρινή Ισημερία σήμερα, που σηματοδοτεί τον ερχομό της Άνοιξης. Συνεχίζουμε με το Ημερολόγιο Σκέψεων με την λίστα της Κατερίνας.


15.3.2016
Με ενόχλησε...
Ότι έκοψα το χέρι μου και τρέχαμε νυχτιάτικα στον Ευαγγελισμό για ράμματα. Ευτυχώς δεν είναι κάτι σοβαρό, απλά ο μπελάς είναι περισσότερο που πρέπει να πηγαίνω για αλλαγές μέχρι να βγάλω τα ράμματα. Πέρασε και αυτό...

16.3.2016
Τι μου λείπει.
Δεν μου λείπει κάτι σημαντικό σαν υλικό αγαθό. Θεωρώ ότι είμαι πολύ ολιγαρκής άνθρωπος και δεν πεθυμώ κάτι. Κατά τ΄άλλα μου λείπουν ας πούμε οι γονείς μου, το χωρίο μου και κάποιοι φίλοι μου από μακρυά.

17.3.2016
Ένας στόχος που αργεί να πετύχει.
Δεν έχω κάποιους μεγαλεπήβολους στόχους. Θέλω να αλλάξω δουλειά, χωρίς να με καίει ιδιαίτερα, γιατί αν με έκαιγε θα το είχα κάνει. Ίσως να ασχοληθώ πιο πολύ με την λογοτεχνία και την φωτογραφία που τόσο αγαπώ, αλλά και αυτά θέλουν χρόνο και αφοσίωση κάτι που δεν το έχω τώρα.

18.3.2016
Μια μικρή χαρά.
Είναι Παρασκευή και πίνω το καφεδάκι μου σπίτι. Θαλπωρή και ζεστασιά.

19.3.2016
Τι με αγχώνει.
Το μόνο που με αγχώνει και με φοβίζει είναι να μην πάθουν κάτι οι δικοί μου άνθρωποι. Ποτέ δεν με φόβισε η ανεργία ή η κρίση. Με αγχώνουν πράγματα που δεν εξαρτιούνται από χέρια μου. ''Ότι φτιάχνεται με λεφτά μην το φοβάσαι''... έτσι λέω εγώ.

20.3.2016
Εύχομαι να είχα...
Υγεία... τετριμμένο το ξέρω. Αλλά είναι το πιο σημαντικό. Από υλικά αγαθά θα ήθελα να έχω ένα σπίτι δικό μου. Μια μονοκατοικία από αυτές τις αρχοντικές που βρίσκονται στα Πετράλωνα. Από αυτές που στέκουν περήφανα ανάμεσα στις πολυκατοικίες και ομορφαίνουν την πόλη. Με πίσω αυλή να έχω τα λουλούδια μου, τα γιασεμιά μου, με αετώματα στην σκεπή, μεγάλα δωμάτια με μπορντούρες στο ταβάνι. Ένα σπίτι παλιό να χαράξω και γω πάνω του τα χρόνια μου.


Αυτά λοιπόν φίλοι μου για την τρίτη εβδομάδα του Μάρτη. Εσείς μην ξεχνάτε να ψηφίζετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες στον Διαγωνισμό Φωτογραφίζειν. Έχουν μαζευτεί υπέροχες συμμετοχές αυτή την φορά. Επίσης οι 25 λέξεις περιμένουν να τις επιλέξετε ως αύριο στις 8:00 το απόγευμα.

Κόντρα σε νωθρούς, άσχημους και φασιστικούς καιρούς δημιουργούμε, όπως και όσο μπορεί ο καθένας.
Καλή Κυριακή!


You May Also Like

7 ματιές

  1. Περαστικά Μαρία μου!! Με τόση αγάπη που χεις για τα Αναφιώτικα φαντάστηκα ότι ίσως εκεί θα θελες ένα σπίτι!!! :))) Πανάκριβα!! Ασε..
    Φιλάκια κοπέλα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι υπέροχη η φράση σου "Ένα σπίτι παλιό να χαράξω και γω πάνω του τα χρόνια μου"! Με συγκίνησε. Μένω σε ένα σπίτι του΄50, το έχω σουλουπώσει όσο μπορούσα και το υπερ-αγαπώ, ποτέ όμως δεν το είχα σκεφτεί έτσι (πως χαράζω πάνω του τα χρόνια μου) και μου άρεσε τόσο η σκέψη... Έχεις δίκιο!
    Περαστικά στο χέρι σου, να γίνει γρήγορα καλά.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχην περαστικα!
    Συμφωνω μαζι σου οτι το μεγαλυτερο αγχος για το μελλον ειναι να ειμαστε ολοι καλα να μην παθει κανεις κατι... για μενα η παγκοσμια κατασταση το εντεινει..
    Σου ευχομαι υγεια φυσικα και να σε αξιωσει ο Θεος να το βρεις αυτο το σπιτακι που τοσο επιθυμεις και να το γεμισεις στιγμες κι αναμνησεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταρχην περαστικα!
    Συμφωνω μαζι σου οτι το μεγαλυτερο αγχος για το μελλον ειναι να ειμαστε ολοι καλα να μην παθει κανεις κατι... για μενα η παγκοσμια κατασταση το εντεινει..
    Σου ευχομαι υγεια φυσικα και να σε αξιωσει ο Θεος να το βρεις αυτο το σπιτακι που τοσο επιθυμεις και να το γεμισεις στιγμες κι αναμνησεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περαστικα Μαρια μου για το χερι σου!
    Αν ηταν μακρια οι δικοι μου ανθρωποι κ εμενα θα μου ελειπαν :(
    Κι εμενα με φοβιζει οτι δεν μπορω να ελεγξω το γηρας, το θανατο, οι αρρωστιες....
    Υγεια λοιπον!
    Καλή εβδομάδα να έχουμε!
    Καλό ξημέρωμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλές μου φίλες σας ευχαριστώ που περνάτε από το σπιτάκι μου.
    Σας φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ