Ημερολόγιο Σκέψεων (Ιανουάριος ημέρες 25 - 31)

by - Ιανουαρίου 31, 2016


Τελευταία εβδομάδα του μήνα, τελευταία μέρα σήμερα. 
Οδεύουμε ολοταχώς για την άνοιξη!
Βάλτε μουσική δυνατά και πάμε!


25.1.2016
Κάτι που θέλω πολύ
Να έχω εγώ και όλοι οι αγαπημένοι μου την υγεία τους.

26.1.2016
Ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας μου που με βοήθησε.
Δεν φοβάμαι τίποτα που να μπορώ να το αλλάξω, που να είναι στο χέρι μου να το διαμορφώσω. Γενικά είμαι άνθρωπος που δεν έχω φοβίες. Ξέρω ανθρώπους που έχουν υψοφοβία, κλειστοφοβία, φοβούνται τον θάνατο, την μοναξιά και διάφορα άλλα που θεωρώ πως σίγουρα μας κάνουν την ζωή μας δύσκολη. Εγώ λοιπόν θεωρώ πως φοβάμαι πολύ λιγότερο από άλλους ανθρώπους. Τολμώ, έχω θάρρος και υπερασπίζομαι τον εαυτό μου και τους άλλους όταν νιώθω ότι πλήττομαι, Στο μόνο που νιώθω αδύναμη απέναντί του είναι το ενδεχόμενο να αρρωστήσει κάποιος δικός μου και όχι τόσο για την περίπτωση να πάθω κάτι εγώ.

27.1.2016
Θύμωσα; Αν ναι με τι;
Αν θύμωσα λέει;;; Πολύ! Θύμωσα με κάποιους ανθρώπους που θέλουν τόσο πολύ να είναι δούλοι και το χειρότερο είναι πως προσπαθούν να πείσουν και τους άλλους πως είναι θεμιτό και φυσιολογικό να είσαι σκλάβος. Όποιος θέλει να είναι σκλάβος δικαίωμά του. Το τι θα κάνουμε εμείς είναι δικό μας θέμα.

28.1.2016
Αν έγραφα βιβλίο ποια θέματα θα έθιγα.
Καταρχάς αν έβγαζα κάποια στιγμή βιβλίο θα ήταν ποιητική συλλογή. Τα θέματα πολλά. Ερωτικά και κοινωνικά κυρίως. Σκέφτομαι όμως πως τα θέματα έτσι και αλλιώς αλληλοσυνδέονται. Δηλαδή η τυραννία στη ζωή μας δεν είναι κάτι εξωγήινο, είναι κάτι που προέρχεται από τους ίδιους τους ανθρώπους. Η σκλαβιά στην πολιτική και κοινωνική ζωή αντικατοπτρίζεται από την τυραννία σε μια ερωτική σχέση ή σε μια οικογένεια. Όλα συνδέονται λοιπόν και δρουν κυρίως συμβολικά.

29.1.2016
Έκανα κάτι ενδιαφέρον σήμερα;
Έβγαλα τον νικητή για τον Διαγωνισμό Φωτογραφίζειν. Η Έλλη μας κέρδισε με μια υπέροχη φωτογραφία. Απόδραση σε λευκό φόντο!


30.1.2016
Μια σημερινή διαπίστωση.
Σάββατο δουλειά... Στο δρόμο για την Μόρντορ μόνο Ορκ θα βρεις και κάνα καημένο Χόμπιτ...

31.1.2016
Ήμουν καλύτερος άνθρωπος; Τι χρειάζεται ακόμα να βελτιώσω.
Ναι. Πιστεύω ότι κάθε μέρα γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Αυτό δεν σημαίνει πως αρέσω σε περισσότερους. Έτσι και αλλιώς δεν μου αρέσει αυτό. Ο κόσμος έτσι και αλλιώς δεν θα αλλάξει αν δεν αλλάξουμε εμείς.


Χρησιμοποίησα την λίστα της Κατερίνας
Αύριο ξεκινά ο 21ος Διαγωνισμός Φωτογραφίζειν. Ετοιμαστείτε να φωτίσουμε τις μέρες μας!
Κόντρα στους νωθρούς, άγριους και φασιστικούς καιρούς δημιουργούμε, όσο και όπως μπορεί ο καθένας μας.
Να έχετε μια όμορφη Κυριακή.


You May Also Like

7 ματιές

  1. Συμφωνώ απόλυτα πως όλα συνδέονται..
    Μαρία μου έχασα όλα τα δρώμενά σου, ελπίζω τώρα να τα καταφέρω είτε να πάρω μέρος είτε να τιμήσω με ψήφους τις συμμετοχές! Μαγευτική η φωτογραφία της Έλλης, απίστευτη! Να έχουμε καλή εβδομάδα και έναν μήνα πιο εύκολο, με περισσότερες όμορφες στιγμές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Μαρία μου
    Κι εμένα με απωθεί η δουλοπρέπεια!

    Σε φιλώ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι απόλυτα βέβαιη πως είσαι από τους ανθρώπους που προσπαθούν καθημερινά να βελτιώνονται! Δεν σε ξέρω πολύ καιρό, αλλά αυτή την εικόνα έχω!
    Και συμφωνούμε απόλυτα στο θέμα της υγείας και του φόβου μη τυχόν και πάθει κάτι κάποιος αγαπημένος μας...
    Αγκαλιά και πολλά ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ για ένα όμορφο βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υγεία κι όλα θα γινουν αργα ή γρηγορα!
    Εγω Μαρια μου, μετα το θανατο της γιαγιας μου, ενα χρονο πριν, απέκτησα τη φοβια του θανάτου κ το χρόνιο άγχος μου για τα πάντα εκδηλώνεται τις νυχτες. Ακόμη το παλευω!
    Συγχαρητηρια στην Ελλη μας και ελπίζω κάποια στιγμη να λάβω και γω μέρος στον εν λογω διαγωνισμό !
    Καλό απόγευμα!
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ δεν φοβάμαι εύκολα, κι αν τύχει και φοβηθώ, θα φροντίσω να πατήσω το φόβο μου κάτω και να το αντιμετωπίσω.
    Όλες οι απαντήσεις σου υπέροχες, και με ξάφνιασες ευχάριστα με την παρουσίαση της φωτογραφίας μου και εδώ! Σε ευχαριστώ πολύ! Όχι μόνο για την αναφορά, όχι μόνο για τη φιλοξενία στο διαγωνισμό, αλλά και για το κίνητρο που μου δίνεις κάθε φορά να μοιράζομαι, να δημιουργώ... με βοηθάς να παραμένω ασύχαστη, έτσι όπως μου αρέσει!!
    Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχεις!
    Υ.Γ. Θα ήθελα πολύ να έχω κάποτε στα χέρια μου μια δική σου ποιητική συλλογή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλο μηνα κλαη βδομαδα μου αρεσαν ολες σου οι απαντησεις .... και πραργματικα σαν την Ελλη και εγω το πρωτο που σκεφτηκα ειναι ποτε θα κρατησω στα χερια μου τη δικη σου ποιητικη συλλογη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γέλασα με την διαπίστωσή σου!!! Κι εννοείται να το προσπαθήσεις το βιβλίο!!! Εγώ είμαι από αυτούς που τους καταπίνουν οι φόβοι αλλά όταν με πιάσει δεν χαμπαριάζω τίποτα!!! Τι ν απεις, άβυσσος η ψυχή!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ