Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Το Μυστηριώδες Beach House Της Βλυχάδας.

Το σπιτόσκυλο περπατούσε με τη σπιτοσκύλα απάνω στα καυτερά βότσαλα της Βλυχάδας, μιας παραλίας στη Σαντορίνη που, όπως όλες οι παραλίες στη Σαντορίνη, έχει λίγο τα χάλια της (κοτρώνες, φύκια μπλιαχ) μα έχει μια αγριάδα και μια ομορφάδα στην όψη, οπότε είναι ωραίο να την περπατάς απάνω στα καυτά τα βότσαλα. Εκεί το λοιπόν που περπατούσαν, τί να δουν:
Ένα παραλιόσπιτο.
Ένα πολύ ασυνήθιστο παραλιόσπιτο.
Οπότε πλησίασαν.Τι συνέβαινε; Τι αλλόκοτο μέρος ήτο τούτο;
Το παραλιόσπιτο αυτό, λοιπόν, ήταν σκαμμένο στη λευκή πορώδη ηφαιστειακή πέτρα που κάνει το γκρεμνό να μοιάζει με γιγάντιο εξωγήινο γλυπτό. Μια βεραντούλα ήταν φτιαγμένη απ’ έξω, με ένα τραπέζι κι ένα μπάρμπεκιου, και παραδίπλα μια πόρτα μπλε που οδηγούσε σε μονοπάτι λαξευμένο ανάμεσα στα βράχια, το οποίο χανόταν ψηλά.
(υπήρχαν και δυο πτυσσόμενες ξαπλώστρες, και ένα ζεύγος που έκανε μπάνιο, αλλά αυτοί ήταν άσχετοι με το σπίτι). 
Το σπίτι έμοιαζε εγκαταλειμμένο. Κανείς δε φαινόταν να έχει ζήσει εκεί πρόσφατα.
Το σπιτόσκυλο και η σπιτοσκύλα περιφέρονταν φωτογραφίζοντας μα συμπέρασμα δε μπόρεσαν να βγάλουν. Τα ερωτήματα, αμείλικτα: Τίνους ήταν τούτο; Τί είδους ιδιοκτησία είχε δηλαδή αυτός ο κάποιος ακριβώς; Πώς του’ρθε να σκάψει μες το βράχο και να δέσει πόρτες και παράθυρα εδώ; Γιατί εδώ και όχι εκεί; Ποιό ήταν το οικόπεδο; Και, κυρίως, πώς κοιμάται κάποιος σε τέτοια απόλυτη ερημιά τη νύχτα;
Το σπιτόσκυλο δε θα μπορούσε.
Παρακάτω, βεβαίως, το σπιτόσκυλο εντόπισε κι άλλες τρύπες/σπηλιές, σε δύο απ’ τις οποίες κάποιος είχε χώσει κουφώματα και (κάποτε) και πόρτες.

Στη μία καθόταν πράος ένας χίπης. Στην άλλη είχε μόνο σκουπίδια. Και υπήρχε και μια τρίτη.

Ποιος ξέρει τί χτίσαν εκεί μέσα, ποιος ξέρει πότε. Ίσως τον Κθούλου. Ίσως γι’ αυτό να εξερράγη το ηφαίστειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

τελευταία άρθρα