Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Ο κακός σου εαυτός.


Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! 
Δεν θα πεθάνει μόνος! Τσάκισέ τον!
Τσάκισέ τον; Βία στην βία δηλαδή; Μπορεί κάτι τέτοιο να φέρει αποτέλεσμα;
Ξεχνάμε κάτι. Ποτέ η βία δεν έφερε καλό. Ακόμα και η βία της άμυνας. Το θέμα είναι να εξαλειφθεί η βία της επίθεσης, ώστε να την υπάρχει η βία της άμυνας. Κανείς δεν ευτύχησε με την βία, κανείς δεν έγινε ελεύθερος. Γιατί πάντα προσπαθούμε να χτυπήσουμε το κακό, αφού γίνει και πάντα με τον λάθος τρόπο.
Σε μια συζήτηση που είχα με ένα φίλο μετά από ένα ντελίριο που είχα για κάποιους χρυσαυγίτες, μου αποκρίθηκε ότι είμαι φασίστας με τους φασίστες. Και ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι έχει δίκαιο. Ότι αυτό που πολεμάω το κάνω εγώ. Δεν σημαίνει όμως ότι θα τους χρυσώσω το χάπι, αλλά δεν θα τους κάνω την χάρη να γίνω ίδιος με αυτούς. Γιατί αυτό θα γίνει στο τέλος. Θα χωριστούμε σε δύο στρατόπεδα. Και πολεμώντας με το θεριό θα γίνουμε και 'μεις θεριά. Γιατί πείτε μου ποιος πήγε στον πόλεμο, έστω αμυνόμενος, και δεν γύρισε τέρας; Άλλος λίγο, άλλος πολύ. 
Το θέμα είναι να ανατρέψουμε αυτούς που δημιουργούν τους πολέμους και την φτώχεια. Αυτούς που μας θέλουν σκλάβους. Αυτούς που χρησιμοποιούν τον φασισμό ως Δούρειο Ίππο. Ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς τους. Αυτή την αδυναμία των ανθρώπων χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις για να αποπροσανατολίσουν τις μάζες. Τροφοδοτούν το μίσος μας. Το μεγαλώνουν. Ώστε να μπορούν να δρουν ανενόχλητες. Για τους καπιταλιστές ο Χίτλερ ήταν η απάντηση στον κομμουνισμό. Τους βόλευε η άνοδός του.
Πρέπει να καταλάβουμε καλά ότι ο φασισμός δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο που ήρθε από μόνο του. Ο φασισμός είμαστε 'μεις. Υπεράσπισε με πάθος τα δικαιώματά σου και τα δικαιώματα των άλλων. Μεγάλωσε παιδιά με αγάπη. Ας μάθουμε να αγαπάμε και δεν θα χρειαστεί να μισήσουμε. Δεν θα χρειαστεί να ζούμε με σκυμμένο κεφάλι. Δεν θα μπορέσουν να μας πατήσουν. Μη τους κάνεις το χατίρι. Η βία τους βολεύει. Τσάκισε το μίσος που έχεις μέσα σου και ανέτρεψε αυτούς που το δημιουργούν. Το μίσος πάντα γυρίζει σε μας. Μην το τροφοδοτείς. Σκότωσε τον κακό σου εαυτό.12 σχόλια:

 1. Καλημέρα Μαρία, ο τραγούδι πάντως με τη Δημητριάδη δεν νομίζω ότι εννοεί να τσακίσουμε τον φασισμό δια της βίας...τουλάχιστον εγώ το εκλαμβάνω έτσι...γιατί λέει προτύτερα να τον καταλάβουμε βαθιά...γιατί όταν κατανοήσεις τις αιτίες που τον γεννάν, τότε μπορείς να βρεις και τις απαραίτητες λύσεις...που είναι η παιδεία, η γνώση της ιστορίας και να γνωρίζεις ποιοι τον αναπαράγουν σε εποχές κρίσιμες και για ποιο μοχθηρό σκοπό. Συμφωνώ με όσα γράφεις!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προφανώς και η Δημητριάδη δεν εννοούσε την βία, αλλά οι περισσότεροι έτσι το εκλαμβάνουν. Και αυτό είναι το λάθος.
   Φιλιά καλή μου, ελπίζω να είσαι καλά.

   Διαγραφή
  2. Ναι έτσι είναι όπως τα λες, Μαρία! Είμαι πολύ καλά, κι ελπίζω κι εσύ το ίδιο! Φιλιά κι από μένα!

   Διαγραφή
 2. Το φασισμό το κερδίζει μόνο η αγάπη,ούτε καν τα δικαιώματα!Τα δικαιώματα είναι εγωιστικές κατακτήσεις,η αγάπη η θυσία για τον άλλον!Σε όλα όμως έχεις δίκιο!Συμφωνώ να ξέρεις απεριόριστα με το φίλο σου και για αυτό έχω αρχίσει να αηδιάζω με όλα εδώ και ειδικά με όσους το παιζουν αντιφα,αλλά κάνουν τα χειρότερα και κυριώς δε σκέφτονται!Οι Χρυσαυγίτες μπορούν να δικαιολογηθούν,γιατί δε ξέρουν,εσύ υποτίθεται όμως φίλε αντιφα που μου λες ότι ξέρεις συμπεριφέρσου ανάλογα!Το πρόβλημα στο τόπο αυτό δεν είναι ο φασισμός,είναι η υποκρισία!Όταν τελειώσουμε με αυτήν όλα έχουν ελπίδες!

  Σε χαιρετώ!:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι πολύ λεπτή η γραμμή και φοβάμαι ότι θα την περάσουμε. Ας ελπίσουμε πως όχι.
   Φιλιά.

   Διαγραφή
 3. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω;
  Η βία ανατρέπεται με βία. Ξεκάθαρο από αρχαιοτάτων χρόνων. Και για να μη πάμε αιώνες πίσω, θυμήσου ότι οι Τούρκοι έφυγαν με πόλεμο και πολύ αίμα, το ίδιο και οι Ιταλοί και οι Γερμανοί, ενώ αργότερα υπήρξε πολλή βία και χύθηκε πολύ αίμα για να φύγει η χούντα. Καμία βία δεν έφυγε από μόνη της ή επειδή κατάλαβε πως οι άλλοι την αντιμετώπιζαν με αγάπη και συμπόνια.
  Και για να μη παρεξηγηθώ, δεν εννοώ πως εσύ το βλέπεις έτσι, σ’ έχω “γνωρίσει” αρκετά εδώ μέσα για να αντιλαμβάνομαι τι εννοείς, σου λέω όμως πως μπορεί να παρερμηνευθεί η δική σου έκκληση για αυτοσυγκράτηση.
  Αυτό που λέω, δεν είναι ότι θα σηκώσω πρώτος το τσεκούρι ενάντια στον κάθε φασίστα και θα κοιτάξω να τον φάω πριν με φάει. Λέω πως όταν προσπαθήσω να γλιτώσω από τα νύχια του κάποιον μετανάστη ή την ίδια τη δημοκρατία που της δείχνει τα δόντια του, πρέπει να είμαι έτοιμος για κάθε τι. Και αν την ώρα που αυτός κρατάει τσεκούρι εγώ κρατάω λουλούδια είναι απολύτως βέβαιο ότι θα τα χρησιμοποιήσει για τον τάφο μου.
  Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι την «βία της άμυνας» όπως την αποκαλείς. Πιστεύω ότι το σχήμα είναι οξύμωρο, πως η μια έννοια καταργεί την άλλη.
  Τα στρατόπεδα, είτε το θέλουμε είτε όχι έχουν ήδη χωριστεί. Και είτε το θέλεις είτε όχι πρέπει να διαλέξει ο καθένας σε ποιο θα πάει και ποιο θα έχει απέναντι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ότι η βία ανατρέπεται με βία από αρχαιοτάτων χρόνων και εξακολουθούμε να το πιστεύουμε και σήμερα, δεν τον λες και μεγάλη πρόοδο της ανθρωπότητας.
   Φοβάμαι μήπως με τον φανατισμό χάσουμε το πραγματικό στόχο μας. Μήπως πλανευτούμε και μεις και μπούμε σε ένα ανώφελο κυνήγι ηλιθίων, που μοναδικό σκοπό έχουν αυτό... να μας αποπροσανατολίσουν από την τυραννία που μας ετοιμάζουν.
   Και 'μεις σαν άνθρωποι δεν θα εξελιχτούμε; Μπορούμε πιστεύω κάποιους να τους φέρουμε με το μέρος μας με το λόγο. Πλανεμένοι άνθρωποι είναι οι περισσότεροι.
   Είναι λεπτές οι γραμμές. Θέλει προσοχή.
   Καλό βράδυ.

   Διαγραφή
 4. Θα συμφωνήσω οτι είναι λεπτές οι γραμμές και το θέμα που πιάνεις ίσως από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ανθρωπότητας. Και αυτό γιατι όταν πια έχεις απέναντι σου το κακό - ας μην εξετάσουμε πώς έφτασες εκεί, που συμφωνώ μαζί σου οτι πρέπει να φροντίζουμε να προβλέπουμε - αναγκάζεσαι κι εσύ με τη βία να αντιμετωπίσεις τη βία γιατί ίσως δεν γίνεται αλλιώς. Κλασικό παράδειγμα οι αμυντικοί πόλεμοι που λέει ο Πέτρος.

  Και σου θυμίζω την εικόνα της κατοχής με τις γονατιστές εαμίτισες που κρατάνε ένα πανό που γράφει:

  Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στην κίνδυνο της τυραννίας, διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=313052

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η βία της άμυνας είναι ένα αναγκαίο κακό. Και έπεται της βίας της επίθεσης. Δεν θεωρώ τιμή και δόξα να πολεμήσεις για την πατρίδα σου. Αναγκάζεσαι να το κάνεις. Και όλα αυτά τα παράσημα πολέμου και ανδρείας τα βλέπω πολύ υποκριτικά. Για να νιώθει ο στρατιώτης μια απατηλή ικανοποίηση για την κτηνωδία που τον ανάγκασαν να συμμετέχει. Τιμή είναι να ζήσεις για την πατρίδα. Πολεμάς για την ελευθερία, για να ζήσεις, όχι για να πεθάνεις με τιμή.
   Και τελικά όλοι πιόνια ενός συστήματος που αποζητά τον πλούτο.
   Για αυτό λέω, η ΧΑ είναι μια παγίδα που μας έστησαν. Για να χαθεί και το τελευταίο συναίσθημα που έχουμε περισώσει.
   Γιατί τόσο μίσος;
   Πως γίναμε έτσι;

   Καλό βράδυ.

   Διαγραφή
 5. Όσο το Κράτος ελέγχετα από αυτούς που τροφοδοτούν, χρηματοδοτούν και χρησιμοποιούν τη φασιστική συμμορία για τις δικές τους επιδιώξεις, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ούτε να τσακιστεί, ούτε να εξαφανιστεί ο φασισμός.
  Αυτό που μπορέι να τους εξαφανίσει λέγεται Δικαιοσύνη.
  Αλλά πρέπει να λειτουργεί πραγματικά ως δικαιοσύνη και να τους χώσει στα μπουντρούμια ανάλογα με τα εγκλήματά τους.
  Χρειαζεται βέβαια πολιτική βούληση του κράτους να επιβάλει το νόμο.
  Ούτε η βία είναι λύση ούτε η μη βία.
  Μόνο η δικαιοσύνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και επειδή νομίζω ότι η δικαστική εξουσία πάλι αυτούς εξυπηρετεί, η πραγματική δικαιοσύνη ας έρθει από εμάς τους ίδιους. Εμείς τους δώσαμε βήμα, εμείς τους ανεβάσαμε. Εμείς ας τους κατεβάσουμε ξανά. Όσο τους δίνουμε αξία τόσο θα φουσκώνουν.
   Όλα από το λαό ξεκινάν και όλα εκεί καταλήγουν. Το θέμα είναι να το πάρουμε χαμπάρι.
   Καλημέρα.

   Διαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

τελευταία άρθρα