Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Στο Δικαστήριό σου, Κύριε, κάνω έφεση.

Σκεφτείτε τώρα περίπτωση να μπορούσε να έρθει ξαφνικά ο Χριστός στη γη και να έβλεπε όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι που γίνεται για την διαφύλαξη και την προστασία του ονόματός του.
******
ΕΠΙΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
Άρθρο 198.
Κακόβουλη βλασφημία.
1.Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό.
2.Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παρ. 1, εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.
Άρθρο 199.
Καθύβριση θρησκευμάτων.
Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.
******
Τι θα έλεγε άραγε αν διάβαζε τους παραπάνω νόμους του ποινικού κώδικα. Θα σας πω εγώ. Και βάζω και τα δύο μου χέρια στην φωτιά... τόσο σίγουρη είμαι. 
Αλίμονο όμως σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί κατατρώτε τις οικίες των χηρών και για πρόφαση κάνετε μακριές προσευχές. γι’ αυτό θα λάβετε περισσότερη καταδίκη.

Τι θα έλεγε αν έβλεπε όλο αυτό το πλήθος να θέλει να λιντσάρει τους συντελεστές της παράστασης στο Χυτήριο και τον εύσωμο μπούλι να τους στολίζει με περίσσιο χριστιανικό πάθος; 
Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί μοιάζετε με τάφους ασβεστωμένους, οι οποίοι απέξω βέβαια φαίνονται ωραίοι, αλλά από μέσα είναι γεμάτοι από οστά νεκρών και από κάθε ακαθαρσία. Έτσι κι εσείς απέξω βέβαια φαίνεστε στους ανθρώπους δίκαιοι, αλλά από μέσα είστε γεμάτοι υποκρισία και ανομία. 

Τι θα έλεγε αν έβλεπε όλο αυτό τον προκλητικά συσσωρευμένο πλούτο της εκκλησίας;
Αλίμονο σ’ εσάς, οδηγοί τυφλοί, που λέτε: ''Όποιος ορκιστεί στο ναό δεν είναι τίποτα. Όποιος όμως ορκιστεί στον χρυσό του ναού οφείλει να πράξε''. Μωροί και τυφλοί, γιατί ποιος είναι μεγαλύτερος, ο χρυσός ή ο ναός που αγίασε τον χρυσό; 

Τι θα έλεγε για τους Χρυσαυγίτες που κατέστρεψαν τους πάγκους των αλλοδαπών και μετά πήγαν στην περιφορά της εικόνας της Παναγίας;
Και όλα τα έργα τους τα κάνουν, για να τους δουν με θαυμασμό οι άνθρωποι. Γιατί πλαταίνουν τα φυλαχτά τους και μεγαλώνουν τα κράσπεδα και αγαπούν το πρώτο κάθισμα στα δείπνα και τις πρωτο καθεδρίες στις συναγωγές. 

Και τι θα έλεγε για του πολιτικούς που τόσα χρόνια συνδέουν την πολιτική με την θρησκεία, σκαρώνουν εθνικούς ανταγωνισμούς με θρησκευτικό περιτύλιγμα για να κρατήσουν τον κόσμο φανατισμένο (Τουρκία), στήνουν χούντες με υποκριτικά τρίπτυχα ''πατρίς, θρησκεία, οικογένεια'' και πρωτοκλασάτοι ιερείς κυβερνούν μαζί με τους πολιτικούς.
Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί οικοδομείτε τους τάφους των προφητών και κοσμείτε τα μνήματα των δικαίων και λέτε: ''Αν ήμασταν στις ημέρες των πατέρων μας, δε θα ήμασταν με αυτούς συμμέτοχοι στο αίμα των προφητών που έχυσαν''. Ώστε μαρτυρείτε για τους εαυτούς σας ότι είστε γιοι εκείνων που φόνευσαν τους προφήτες. Και εσείς συμπληρώστε το μέτρο της ανομίας των πατέρων σας. Φίδια, γεννήματα εχιδνών, πώς θα αποφύγετε την κρίση της γέεννας;


Λοιπόν θα το πω. Ο Θεός δεν χρειάζεται εισαγγελέα, η πίστη και η θρησκεία δεν θέλουν δικαστές. Ούτε νόμους. Είναι σχεδόν αστείο να τιμωρείς κάποιον με νόμο για την ασέβεια προς μια θρησκεία. Όποια και να είναι αυτή. Η Εκκλησία επειδή δεν μπορεί να τιμωρήσει κάποιον για ασέβεια, αν και θα το ήθελε τα μάλα, το έχει αναθέσει στην πολιτεία. Θα μου πεις όταν κάποιος προβάλετε τι θα κάνει; Και γω αν σε σκυλοβρίσω έχει το δικαίωμα να με καταγγείλεις. Υπάρχει νόμος περί εξύβρισης (Άρθρο 361) και σύμφωνα με αυτόν θα δικαστώ. Δεν μπορεί να υπάρχει νόμος ξεχωριστός για το Θεό. Σε προσβάλει η ταινία του Σκορτσέζε ''Ο τελευταίος πειρασμός''(τι θυμάμαι και γω...), κάνε του μήνυση. Το να θες να λιντσάρεις του θεατές του σινεμά και να επιβάλει η Εκκλησία την απαγόρευση της ταινίας, είναι φαρισαϊσμός.
Και όλοι αυτοί οι φασίστες, χουντικοί και δήθεν καθαρίστριες της Ελλάδας, δεν το βλέπετε ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον λόγο του Θεού; Μα πόσο τυφλοί μπορεί να είστε; Χρησιμοποιούν το όνομα του Θεού για να κάνουν τις ντροπές του και τα αίσχη τους. Ψηφοθηρία κανονικότατη. Ε φάτε λοιπόν πατρίδα και θρησκεία και κοιμηθείτε ήσυχοι τα βράδια. Σας προστατεύουν αυτοί. 

Αλίμονο σ΄ εσάς, που χωρίζεται τους ανθρώπους σε λαθραίους και νόμιμους. Εσείς που επικαλείσθε την πατρίδα και την θρησκεία για να μαντρώσετε τον κόσμο.
Αλίμονο σ΄ εσάς, που εκμεταλλεύεστε την πίστη και την ανάγκη των ανθρώπων και θησαυρίζετε και εξουσιάζετε σε βάρος τους. 
Αλίμονο σ΄ εσάς, που καταδικάζετε τα πάθη των ανθρώπων και τους φορτώνετε αμαρτίες. 
Αλίμονο σ΄ εσάς, που γεμίζετε κανόνες και πρέπει τους ανθρώπους για να τους δημιουργήσετε ενοχές ώστε να μπορέσετε να τους σκλαβώσετε.
Αλίμονο σ΄ εσάς, που νοιάζεστε πρώτα για τον Θεό και μετά για τον Άνθρωπο.
Αλίμονο σ΄ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές.
Και αν προσβάλλεστε καταδικάστε  με... στο Δικαστήριό σου, Κύριε, κάνω έφεση*.

*Το 1954 η Παπική Εκκλησία συμπεριέλαβε τον ''Τελευταίο Πειρασμό'' του Νίκου Καζαντζάκη στον Κατάλογο Απαγορευμένων Βιβλίων. Ο Καζαντζάκης έστειλε τότε τηλεγράφημα στην Επιτροπή τους με τη φράση του Τερτυλλιανού:Ad tuum, Domine, tribunal apello - Στο Δικαστήριό σου, Κύριε, κάνω έφεση.

6 σχόλια:

 1. Θα ήθελα να θυμήσω ότι το 1986 ο Ανδρέας Παπανδρέου απαγόρεψε το γύρισμα της ταινίας Ελένη του Γκατσογιάννη αν θυμάμαι καλά,και η ΚΝΕ ήταν έξω από τους κινηματογράφους βρίζοντας και δέρνοντας όσους πήγαιναν να δουν την ταινία και έκανε αλυσίδες για να απαγορέψει την είσοδο!
  ΤΟ έγκλημα της ταινίας;Απλά ο πρωταγωνιστής μιλούσε για τα εγκλήματα των κομμουνιστων στον εμφύλιο,για το παιδομάζωμα και τις εκτελέσεις!

  Για να τα λέμε όλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, σωστά θυμάσαι. Εδώ βέβαια δεν έχουμε προσβολή του Θεού, αλλά η βία είναι πάντα καταδικαστέα, ειδικά από μία παράταξη ειρηνική.
   Βέβαια η αντίδραση αυτή δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο του κκε, όπως ανάλογα οι φανατικοί στενόμυαλοι ''χριστιανοί'' δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο της εκκλησίας.
   Καλημέρα.

   Διαγραφή
  2. Θα διαφωνήσω πάρα πολύ!Ο σταλινισμός,που είναι η επίσημη έκφραση του ΚΚΕ,χαρακτηρίζεται πλέον από πολλούς ιστορικού και κοινωνιολόγους ως η τέταρτη μονοθειστική θρησκεία!Αν πας στα γραφεία του ΚΚΕ και προσβάλλεις τον Στάλιν θα έχεις τη τύχη ενός άνθρωπου που έβρισε τον Αλλαχ στη Τουρκία στη καλύτερη των περιπτώσεων!Θα φας ξύλο!
   Και το ΚΚΕ δεν είναι παραταξη ειρηνικη!Το καλύτερο ξύλο το ρίχνουν οι Κνιτες και τα Κνατ,οι μονάδες προστασίας του,που δρουν όπως οι μαυροπουκαμισάδες της Χρυσής Αυγής!Γιατί βλέπουμε πάντα τη μία πλευρά που δεν μας πειράζει;Το ΚΚΕ δε προκάλεσε τον εμφύλιο το 1943;Είναι μια παρατάξη ειρηνική που προκάλεσε το θάνατο τόσων ανθρώπων;Δε νομίζω!
   Το ΚΚΕ είναι ένα ιεραρχημένο κόμμα που απαιτεί κομματική πειθαρχία,εξού και οι διαδηλώσεις-παρελάσεις του ΠΑΜΕ που είναι σαν τις αντίστοιχες της ΕΣΣΔ ή της Ναζιστικής Γερμανίας!
   Όσο για όσους διαδήλωσαν εκεί ήταν επιλογή τους και δεν αντιπροσωπεύουν την εκκλησια,όμως εφόσον κάποιος ανήκει στο ΚΚΕ σύμφωνα με τη σκέψη του πρέπει να στηρίζει τη κομματική γραμμή!Δε το λέω εγώ,πρώην και νυν μέλη του ΚΚΕ το λένε!

   Καλσηπέρα!:)

   Διαγραφή
  3. Λοιπόν... σε στέλνω στην Λάρισα και συ πας στη Σπάρτη.
   Δεν θα σου πω για το κκε. Δεν είναι αυτό το θέμα μου, αν και διαφωνώ, όχι τόσο για τα ιστορικά γεγονότα που αναφέρεις αλλά για τον χαρακτήρα που δίνεις στους κομουνιστές.
   Νομίζω ότι με αυτό το κείμενό μου συμφωνείς. Άσχετα που θες να πας αλλού την κουβέντα. Δεν συμφωνείς ότι ο Χριστός θα γέλαγε με όλα αυτά;
   Σου δείχνω το δάσος και εσύ όχι μόνο δεν κοιτάς το δέντρο, αλλά κοιτάς το δάχτυλο.
   Χωρίς παρεξήγηση.
   Σε φιλώ.
   Καλό βράδυ.

   Διαγραφή
  4. Δε σου λέω ότι δε θα γέλαγε,αλλά κατηγορείς κάτι για τις αμαρτίες κάποιων άλλων!

   Χαιρετώ!:)

   Διαγραφή
  5. Ποιόν κατηγόρησα;Μόνο αυτούς που κάνουν τις αμαρτίες. Δεν νομίζω ότι αδίκησα ή συκοφάντησα κάποιον.

   Διαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

τελευταία άρθρα