Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Να σας πω μια ιστορία;

Και ενώ όλη η χώρα βρίσκεται σε προεκλογικό πυρετό και δίνουν και παίρνουν οι πολίτικες συζητήσεις, λέω να κάνω κάτι διαφορετικό...να μην ασχοληθώ καθόλου με όλα αυτά. Όχι επειδή δεν με ενδιαφέρει, με παραενδιαφέρει και έχω αποφασίσει τι θα ψηφίσω. Οι πολίτικες αναρτήσεις δεν είναι το φόρτε μου και ούτε ο σκοπός αυτού του μπλογκ, γιατί αφενός οι φίλοι μου μπλόγκερς τα λεν καλύτερα από μένα, αφετέρου αρκούμε στον σχολιασμό άλλων αναρτήσεων και το σημαντικότερο...ξημερώνει Κυριακη, έχει μια υπέροχη βραδιά και θέλω να σας φτιάξω την διάθεση.

Βάλτε λοιπόν ένα ποτήρι κρασί...


ή ότι άλλο θέλετε...


ή κανένα παγωτάκι...


και να σας πω μια ιστορία που ίσως την έχετε ξανακούσει...αλλά μου αρέσει πολύ.

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας εμφανίστηκε στην τάξη του με ένα μεγάλο χάρτινο κουτί. Χωρίς να μιλήσει, πήρε από την χάρτινη κούτα ένα άδειο γυάλινο βάζο και άρχισε να το γεμίζει με μικρές πέτρες. Οι μαθητές τον κοιτούσαν με απορία.
Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο ρώτησε:
- Είναι γεμάτο το βάζο;
Και οι μαθητές απάντησαν:
- Ναι είναι γεμάτο.
Αυτός χαμογέλασε και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με μικρά βότσαλα και άρχισε να γεμίζει το βάζο, το κούνησε λίγο και τα βότσαλα κύλησαν και γέμισαν τα κενά μεταξύ των πετρών.
Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε:
- Είναι γεμάτο το βάζο;
Και οι μαθητές απάντησαν:
- Ναι είναι γεμάτο.
Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με άμμο και άρχισε να την αδειάζει μέσα στο βάζο. Η άμμος χύθηκε και γέμισε όλα τα κενά μεταξύ των πετρών και των βότσαλων.
Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε:
- Είναι γεμάτο το βάζο;
Οι μαθητές δίστασαν για λίγο, αλλά απάντησαν:
- Ναι είναι γεμάτο.
Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει πήρε από την χάρτινη κούτα ένα μπουκάλι μπύρα και άρχισε να την αδειάζει μέσα στο βάζο. Τα υγρά γέμισαν όλο το υπόλοιπο κενό του βάζου.
Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε:
- Είναι γεμάτο το βάζο;
Οι μαθητές αυτή τη φορά γέλασαν και είπαν:
- Ναι, είναι γεμάτο.
Τώρα, λέει ο καθηγητής, θέλω να θεωρήσετε ότι το βάζο αυτό αντιπροσωπεύει τη ζωή σας.
Οι πέτρες είναι τα πιο σημαντικά στη ζωή σας, οικογένεια, ο σύντροφός σας, τα παιδιά σας, η υγεία σας, οι καλοί σας φίλοι. Είναι τόσο σημαντικά που ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα λείψουν, η ζωή σας θα εξακολουθήσει να είναι γεμάτη.
Τα βότσαλα είναι τα άλλα πράγματα που έρχονται στη ζωή μας, όπως οι σπουδές, η δουλειά μας, το σπίτι μας, το αυτοκίνητό μας, τα στερεοφωνικά μας. Αν αυτά τα βάλετε πρώτα στο βάζο δεν θα υπάρχει χώρος για τις πέτρες, τα σημαντικά της ζωής.
Η άμμος είναι όλα τα υπόλοιπα τα πολύ μικρά της ζωής.
Αν βάλεις πρώτα άμμο στο βάζο, δεν θα υπάρχει χώρος ούτε για τις πέτρες αλλά ούτε για τα βότσαλα. Το βάζο είναι η ζωή σας. Αν ξοδεύετε χρόνο και δύναμη για μικρά πράγματα, δεν θα βρείτε ποτέ χρόνο για τα πιο σημαντικά. Ξεχωρίστε ποια είναι τα πιο σημαντικά για την ευτυχία σας.
Μιλήστε με τους γονείς σας, παίξτε με τα παιδιά σας, απολαύστε τη σύντροφό σας, προσέξτε την υγεία σας, χαρείτε με τους φίλους σας. Πάντα θα υπάρχει χρόνος για γνώση και σπουδές, πάντα θα υπάρχει χρόνος για εργασία, πάντα θα υπάρχει χρόνος για να φτιάξετε το σπίτι σας, το αυτοκίνητό σας, τα στερεοφωνικά σας. Όμως να φροντίσετε για τις πέτρες πρώτα. Ξεχωρίστε τις προτεραιότητες.
Οι μαθητές είχαν μείνει άφωνοι. Ένας όμως ρώτησε:
- Καλά, η μπύρα τι αντιπροσωπεύει;
Ο καθηγητής γελώντας του απαντά:
- ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΠΥΡΙΤΣΑ.

Στην υγειά μας λοιπόν!!!13 σχόλια:

 1. Θέλω οπωσδήποτε να μου στείλεις εκείνο το μπουκάλι που δεν αδειάζει ποτέ.
  Μόνο μη μου στείλεις το ποτήρι. Είναι τρύπιο.
  Καλημέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ ωραίο!
  Πόσο σημαντικές οι προτεραιότητες στη ζωή μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ωραία ιστορία.

  Η μπυρίτσα νομίζω είναι κάθε μια μικρή απόλαυση που, και αυτή χρειάζεται...

  Καλημέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πάρα πάρα πολύ ωραία ανάρτηση!!1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. χαχαχαχα... τι ρεμάλια που είμαστε! όλοι εστιάζουμε στην μπύρα τελικα! Πολύ δροσερό το κειμενάκι σου Μαρία! Σαν παγωμένη μπύρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

τελευταία άρθρα