Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά...


Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, μπόρεσα να καταλάβω ότι, ο συναισθηματικός πόνος και η θλίψη απλώς με προειδοποιούσαν να μη ζω ενάντια στην αλήθεια της ζωής μου.
Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά,κατάλαβα σε τι δύσκολη θέση ερχόταν κάποιος, όταν του επέβαλα τις επιθυμίες μου. Και όταν μάλιστα δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή και ούτε ήταν έτοιμος ο άνθρωπος, ακόμα και αν αυτός ήμουν εγώ.
Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, έπαψα να λαχταρώ για μια άλλη ζωή και έβλεπα γύρω μου ότι τα πάντα μου έλεγαν να μεγαλώσω.
Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε

ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ.

Όταν αρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα οτι σε καθε περίσταση ήμουν στο κατάλληλο μέρος και πάντα στην κατάλληλη στιγμή. Αυτό με έκανε να γαληνέψω.
Σήμερα ξέρω οτι αυτό το λεμε

ΑΛΗΘΕΙΑ.

Όταν αρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, έπαψα να στερούμαι τον ελεύθερο χρόνο μου και να κάνω μεγαλόπνοα σχέδια για το μέλλον. Σήμερα , κάνω μόνο οτι μου αρέσει και με γεμίζει χαρά, ότι αγαπώ και κάνει την καρδιά μου να γελά. Με το δικό μου τρόπο και με τους δικούς μου ρυθμούς.
Σήμερα , ξέρω ότι αυτό το λέμε

ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ.

Όταν αρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, απελευθερώθηκα από ότι δεν ήταν υγιεινό για μένα. Από φαγητά, άτομα, πράγματα, καταστάσεις και οτιδήποτε με απομάκρυνε από τον εαυτό μου.Παλιά αυτό το έλεγα "υγιή εγωισμό".
Σήμερα , ξέρω οτι αυτό το λέμε

ΑΥΤΑΓΑΠΗ

Οταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, έπαψα να έχω πάντα δίκιο. Ετσι έσφαλα πολύ λιγότερο.
Σήμερα ξέρω οτι αυτό το λεμε

ΑΠΛΟΤΗΤΑ.

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, αρνήθηκα να συνεχίσω να ζω στο παρελθόν μου και να ανησυχώ για το μέλλον μου. Τώρα ζω κάθε μέρα την κάθε στιγμή που ξερω ότι ΟΛΑ συμβαίνουν.
Σήμερα ξέρω οτι αυτό το λέμε

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ.

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, συνειδητοποίησα οτι, οι σκέψεις μου με έκαναν ενα άτομο μίζερο και άρρωστο.Όταν επικαλέστηκα την δύναμη της καρδιάς μου, η λογική μου βρήκε ενα πολύτιμο σύμμαχο.
Σήμερα αυτο το λεω 

ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Ήταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα ότι, δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αντιπαραθέσεις , τις συγκρούσεις και οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζουμε με τον εαυτό μας ή με τους άλλους.
Αυτό το λέμε

ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ.

Ξέρω ότι από τις εκρήξεις στο Σύμπαν γεννιούνται νέα αστέρια.
Σημερα ξερω οτι,

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ


Από την ομιλία του Τσάρλι Τσάπλιν, στα 70στά γενεθλιά του...


3 σχόλια:

 1. Υπέροχο! Μπράβο που το βρήκες και το επέλεξες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καταπληκτικό!
  Τροφή για σκέψη.
  Και ιδιαιτέρως η αναφορά περί "κατανόησης"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Τσάρλυ είναι ένα μεγάλο σχολείο για μένα, η μεγαλύτερη καλλιτεχνική ιδιοφυΐα που έχει γεννηθεί ποτέ, ο μεγαλύτερος ασυμβίβαστος καλλιτέχνης.
  Πάντα πίστευα ότι κάποιοι άνθρωποι ξεχωρίζουν από τους άλλους, είναι από μόνοι του μια κατηγορία και δεν ξεχνιούνται ποτέ.
  Ένας άνθρωπός φιλόδοξος που πίστευε από μικρός στις δυνάμεις του, ήθελε να κατακτήσει τον κόσμο και το κατάφερε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

τελευταία άρθρα