Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Get That Beat.

Artist: Sharp Ties
Αlbum: Get That Beat 
Released 1981
Written by Sharp Ties

Το 1981 το συγκρότημα Sharp Ties κυκλοφορεί το τραγούδι "Get That Beat", το οποίο πουλάει γύρω στους 50.000 δίσκους, αστρονομικό νούμερο για την εποχή. Η μεγάλη επιτυχία του είναι λίγο πολύ γνωστή και μερικοί από εσάς ίσως να έχουν ακούσει γι' αυτό σε κάποια μουσική εκπομπή. Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι ότι το εν λόγω συγκρότημα αποτελούταν από ΕΛΛΗΝΕΣ.
Γιώργος Καραγιαννίδης (μπ.)
Παντελής "Βees" Καραχισαρίδης (κρ.)
Πέτρος Σκουτάρης (κιθ.)
Τόλης Φασώης (τρ.)
Πιέρ Χορέμης (κρ.)
Ν. Καρβέλας (πλ.)
Όταν η λέξη ελληνικό new wave αποκτά νόημα! 
"Οι Sharp Ties γιά την Ελλάδά, ήταν ότι οι Pistols γιά την Βρετανία.
Η μεγάλη τους επιτυχία:50.000 δίσκοι-αστρονομικό νούμερο γιά την εποχή και το είδος -παιδιά της λευκής reggae κι αποτέλεσμα τεκνοποίησης της πρώτης συναυλίας των Police στο Sporting- επηρέασε τις δισκογραφικές εταιρείες, ώστε ν’ανοίξουν δειλά-δειλά τις πόρτες τους στο Αγγλόφωνο Μεταπολιτευτικό Νέο Κύμα, παρά την τότε (πολιτική) επικρατούσα εχθρική αντιμετώπιση... Φυσικά η Ιστορία δεν τους δικαίωσε και δεν τους απέδωσε την αρμόζουσα θέση που δικαιούντο… Πράγμα oυδόλως περίεργο γιά το Elladistan."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

τελευταία άρθρα