Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Ελλάς τέως ψωροκώσταινα και νυν Ευρωπαία-Ζωή ποδήλατο

του Νίκου Παπαδόπουλου 
Τι μου φταίει τώρα το, υπό εξαφάνιση στα Σέρρας, δίτροχο-οικολογικό-αθόρυβο μεταφορικό μέσο; όχι μάλλον η γιαγιά μου φταίει, αλλά και αυτή δεν φταίει, απλά την έβρισκε με ρητά και παροιμίες..... Μου' λεγε, οι παροιμίες και τα ρητά του λαού, είναι ότι ο νόμος για τον δικαστή. Δηλαδή γιαγιά, την ρώτησα... Είναι απλά αλάνθαστος/ες. Μεταξύ μας, μπορεί και να είχε δίκιο, γι' αυτό και μπαίνω ευθύς αμέσως στο θέμα. Έλα τώρα ξέρεις τι θα πω, για την γυμναστική βρε, που μας κάνει με το έτσι θέλω, εδώ και καιρό, ο πρωθυπουργός μας.
Γιατί όπως γνωρίζετε, αυτός ο τυπάς εχει αδυναμία- χόμπι την ποδηλασία(όπως ο Μπετόβεν είχε αδυναμία στα φαγκότα αλλά αυτός ήταν κουφός, οι άλλοι τι φταίνε;) και είπε...Ωραίο πράγμα το ποδήλατο μαμά, όταν μεγαλώσω θα γίνω ο καλύτερος και θα κάνω την ζωή του Έλληνα ποδήλατο(ο ένας κουφός, ο άλλος τυφλός, αμφότεροι την κάναν την ζημιά). Να σας πω την αλήθεια, εμένα μ' αρέσει η γυμναστική, έλα όμως που δεν αρέσει στην γιαγιά μου και σε όλη της την παρέα;Α ούτε στον μπαμπά αρέσει και τα τελευταία δυο-τρία χρόνια όλο βρίζει λέγοντας...ΣΑΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ(για τι έχει η Βουλγαρία; Εγώ τον Μπερμπάντοφ που ξέρω μια χαρά παιχταράς είναι) Δίκιο έχουν όμως μωρέ! Για φαντάσου τώρα εσύ να βλέπεις μια ογδοντάχρονη να κάνει πεταλιές και από μπροστά να της λέει ο εξηνταπεντάχρονος γιος της να το 'δώσει' λίγο παραπάνω γιατί οι χρόνοι δεν βγαίνουν και ως γνωστόν ο χρόνος είναι χρήμα και αφού το δεύτερο δεν υπάρχει πια αναπόφευκτα θα σβήσει και το πρώτο. έχεις και από πάνω τα επίθετα τεμπέλης ο Έλληνας, να και οι απρεπείς χειρονομία από την Αφροδίτη(της Μύλου) όχι η Σημίτη... Ωχ τώρα που είπα Σημίτη τι λέτε να κάνει αυτός ο αψηλός μελαχροινός με γαλανά μάτια αδύνατος; παλιά λέει, έγινε πρωθυπουργός και επειδή δεν του βγαίνανε τα νούμερα έβγαλε δυο-τρία μηδενικά πίσω από τον άσσο για να πετύχει το μεγαλύτερο στόχο του, να δώσει δηλαδή, την αρχή του τέλους. Η Ελλάδα όμως ποτέ δεν πεθαίνει... Οι Έλληνες πάντα πέθαιναν για αυτή και έτσι την σκαπουλάριζε αιώνες τώρα.Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι το γεγονός ότι η κρίση δεν είναι οικονομική παρά ηθικοκοινωνικοπολιτική. Χάσαμε τον δρόμο μας(για άλλη μια φορά) και δυστυχώς φαίνεται να λείπουν 'σοφοί' ποιητάδες-ζωγράφοι-συγγραφάδες για να μας δώσουν ανάσες αληθινές. Όχι άλλα λεφτά...δεν τα θέλουμε, αν δεν τα δουλέψουμε πρώτα ρε! Ούτε ολυμπιάδες, ούτε χαλασμένα υποβρύχια, ούτε Βατοπέδια και σικέ χρηματιστήρια. Την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό απαιτεί ο μέσος Έλληνας, ο απόγονος τρέφεται από την ρίζα, αυτήν που χάρισε την Δημοκρατία, τις αρχές της δικαιοσύνης, της ιατρικής, αυτή που γέννησε τον Σωκράτη, τον μεγάλο Ιπποκράτη, τους Πλάτωνα και Αριστοτέλη( που και οι τέσσερις τους διδάσκονται, έως και σήμερα, στα μεγαλύτερα-καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου) και βοήθησε εν τέλει τους τώρα επικριτές της να κατέβουν κυριολεκτικά από τα δέντρα και να μην φοβούνται πια, να ψήνουν το κρέας και να μην το τρώνε ωμό.. Πολύ απλά να μάθουν την τέχνη να Σ-Κ-Ε-Φ-Τ-Ο-Ν-Τ-Α-Ι.
Ανάλυση ωρών εργασίας κατά κεφαλήν Ε.Ε:
 1η Ελλάδα 2.100 ώρες τον χρόνο
 4η Γερμανία 1.400 ώρες τον χρόνο

Δεν είναι δυνατόν να λες τεμπέλη έναν λαό που για να επιβιώσει κάνει δυό και τρεις δουλειές. Αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού και αξιοπρέπειας
 Επίλογος: 1992 μετά τις πρώτες αποκρατικοποιήσεις και συνάμα την διαπραγμάτευση του ονόματος της Μακεδονίας τάδε έφη Κορνήλιος Καστοριάδης: Έλληνες προσέξτε! σας μετατρέπουν σε γκαρσόνια της Ευρώπης

ΥΓ:από το 46 έως σήμερα εντέχνως ή μη, προσπαθήσανε και τελικά καταφέρανε τον αποπροσανατολισμό της Ελληνικής κοινής γνώμης. Αφού λοιπόν ακουμπήσαμε τον πάτο και το DNA μας, ιστορικά, δεν το αντέχει αυτό, επιβάλλεται να δώσουμε μια σπρωξιά σ' αυτούς που μας βουλιάξαν και με την δύναμη της ώθησης να ξαναβγούμε στην επιφάνεια. Από δω και μπρος να προσέχουμε που πατάμε με ότι συνεπάγεται για τον καθένα το τελευταίο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

τελευταία άρθρα